Conducerea Radet, retinuta. Trei directori sunt acuzati de luare de mita

Marti, 25 Iunie 2013, ora 16:00
1258 citiri
Conducerea Radet, retinuta. Trei directori sunt acuzati de luare de mita

Directorul general Ion Voicu, directorul economic, Dan Mavrodin, si directorul de exploatare si mentenanta, Ovidiu Gardus din cadrul Radet au fost retinuti de procurorii DNA, fiind acuzati de luare de mita.

Procurorii ii acuza pe Voicu si Mavrodin ca ar fi pretins, in luna februarie 2013,

de la reprezentantul unei societati comerciale, suma de 600.000 lei (reprezentand 10% din suma pe care RADET Bucuresti o datora societatii respective in baza unui contract), pentru a incepe efectuarea platilor aferente materialelor livrate.

Ulterior, procentul pretins a fost micsorat la 4%, stabilindu-se ca transele de bani sa le fie achitate directorilor, de regula, dupa efectuarea platilor.

In baza acestei intelegeri, in perioada 13 februarie - 21 martie 2013, cei doi directori au primit, in trei transe, suma totala de 148.800 lei. Banii i-au fost remisi lui Mavrodin Dan, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Voicu Ion.

De asemenea, la data de 25 februarie 2013, invinuitul Gardus Ovidiu Daniel a primit de la reprezentantul aceleiasi societati comerciale suma de 5.000 lei, ca urmare a unei pretinderi anterioare, in scopul de a nu exercita unele atributii de serviciu ce ar fi avut consecinte negative asupra derularii contractelor incheiate de RADET Bucuresti cu respectiva societate, arata procurorii intr-un anunt pe site-ul oficial.

La data de 22 ianuarie 2013, invinuitul Gardus Ovidiu Daniel a mai primit o alta suma, de 50.000 lei, prin intermediul aceleiasi persoane, de la reprezentantul altei societati comerciale care avea contracte cu RADET Bucuresti, dupa ce, anterior conditionase continuarea implementarii contractelor de primirea acelei sume de bani.

Procurorii mai spun ca Ovidiu Gardus i-a pretins reprezentantului acestei ultime societati comerciale sa efectueze plata cazarii in cuantum de circa 1000 euro, pentru doua camere duble la un hotel din Paris, cu ocazia unei excursii pe care invinuitul impreuna cu alte persoane intentionau sa o faca in luna aprilie 2013. Desi cererea fusese acceptata, excursia nu a mai avut loc din cauza initierii prezentei anchete penale.

#directori Radet mita, #procurori DNA mita Radet, #perchezitii Radet , #Management