Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rabla 2014 pentru firme se amana cu o saptamana

Rabla 2014 pentru firme se amana cu o saptamana


Data de la care pot fi depuse dosarele de inscriere in programul "Rabla" pentru institutii publice si persoane juridice a fost modificata, deschiderea sesiunii urmand sa aiba loc in 30 aprilie, potrivit Administratiei Fondului pentru Mediu.

"Administratia Fondului pentru Mediu anunta modificarea datei de depunere a dosarelor pentru persoane juridice si institutii publice. Data deschiderii sesiunii pentru persoanele juridice si institutii publice va fi 30 aprilie 2014, conform dispozitiei presedintelui nr. 224/17.04.2014", se arata intr-un comunicat de presa al AFM, potrivit Mediafax.

Ziua precedenta, AFM a anuntat ca sesiunea de depunere si validare a dosarelor pentru persoanele juridice si institutiile publice din Programul de stimulare a innoirii parcului auto national 2014 va fi deschisa in 23 aprilie.

Dosarele se vor depune la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu, pana la 1 septembrie 2014, potrivit sursei citate. Lista persoanelor juridice si a institutiilor publice validate sa participe in programul "Rabla 2014" va fi publicata pe site-ul www.afm.ro.

Persoanele juridice si institutiile publice interesate pot consulta Ghidul de finantare publicat pe site-ul administratiei, in care sunt prevazute atat conditiile de eligibilitate, cat si documentatia necesara pentru inscrierea in program.

Administratia Fondului pentru Mediu a alocat, in acest an, 3.000 de tichete pentru persoane juridice si institutii publice.

Programul "Rabla 2014" pentru persoane fizice a inceput in 8 aprilie. Cei interesati sa achizitioneze un autovehicul nou prin programul "Rabla 2014" se pot inscrie la dealerii auto si, ulterior, sa-si caseze masinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Anul acesta, cei care vor dori sa isi caseze masina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achizitia unui autoturism nou se vor prezenta direct la dealerul auto validat de la care doresc sa cumpere si se vor inscrie, urmand ca apoi sa mearga la un colector autorizat in program pentru casare, la Politie pentru radierea autovehiculului si sa revina la dealer pentru a incheia contractul de vanzare-cumparare.

Cei care vor sa isi caseze vechea masina, dar nu si sa cumpere o masina noua, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie sa mearga la dealer. Atunci cand va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpara autoturismul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1251 ori