Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rabla 2014: Mai sunt disponibile 500 de tichete. Inscrierile, pana la finalul lunii

Rabla 2014: Mai sunt disponibile 500 de tichete. Inscrierile, pana la finalul lunii


Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a distribuit pana in prezent 2.533 din cele 3.000 de tichete destinate firmelor si institutiilor in programul Rabla, in conditiile in care ultima zi de depunere a dosarelor pentru a beneficia de program in acest an este 30 septembrie.

AFM a anuntat, joi, inchiderea unei noi etape de evaluare si validare a dosarelor depuse de persoanele juridice si institutiile publice in Programul Rabla 2014.

In aceasta etapa, au fost analizate 179 dosare depuse de persoane juridice si institutii publice. Din acestea, 81 dosare au fost acceptate pentru 196 autovehicule si 98 dosare au fost respinse.

De asemenea, in Comitetul de avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate si 15 contestatii pentru 27 autovehicule.

Lista persoanelor juridice si a institutiilor publice, care au fost acceptate si respinse in program, este publicata pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la sectiunea aferenta programului.

Persoanele juridice si institutiile publice care au fost acceptate in program se pot adresa unuia dintre producatorii/dealerii auto care au fost validati in Programul Rabla 2014.

Persoanele juridice si institutiile publice care au fost respinse au posibilitatea sa depuna contestatii incepand de vineri, in termen de cinci zile.

Ultima zi de depunere a dosarelor este 30 septembrie 2014

Printre beneficiarii selectati in aceasta etapa, se numara Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (15 tichete), Autoritatea Feroviara Romana (12 tichete) si Administratia de Apa Mures (10 tichete).

Programul Rabla pentru persoane juridice este deschis institutiilor publice, firmelor, operatorilor economici fara personalitate juridica si, din 14 august, reprezentantilor profesiilor liberale care activeaza in cabinete sau birouri individuale, in urma publicarii in Monitorul Oficial a unui ordin al ministrului Mediului privind modificarea Ghidului de finantare a programului Rabla.

De exemplu, daca pana atunci nu se puteau inscrie in program decat societatile de avocatura, care au personalitate juridica, din 14 august au aceasta posibilitate si cabinetele individuale de avocatura. Este valabil si pentru cabinetele individuale ale medicilor, veterinarilor, tehnicienilor dentari, notarilor, mediatorilor, executorilor judecatoresti, consultantilor fiscali, asistentilor sociali, precum si pentru birourile individuale de arhitectura sau geodezie.

Prin Programul Rabla pentru persoane juridice, Administratia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete in valoare de cate 6.500 de lei, acordate la casarea unei masini mai vechi de opt ani pentru achizitionarea unui nou autovehicul. Solicitantii trebuie sa se inscrie la AFM.

Pe langa tichetul de 6.500 de lei, pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se ofera un eco-bonus in valoare de 500 lei pentru: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100g/km si respectiv achizitionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. Cei care opteaza pentru autoturisme care au mai mult de una dintre aceste caracteristici beneficiaza de maxim doua eco-bonusuri, adica de o reducere suplimentara de 1.000 de lei.

Directia Permise de Conducere a beneficiat de 429 de tichete in acest an

Printre beneficiarii programului Rabla pentru persoane juridice de anul acesta, se numara Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), care a obtinut 429 de tichete si Secretariatul General al Guvernului (SGG), care a obtinut 51 de tichete. Acestea au fost folosite pentru achizitia a 51 de masini marca Dacia Duster pentru Guvernul Republicii Moldova.

Anul trecut, in cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, cand au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost distribuite 1.670 dintre acestea. Cele mai multe au fost solicitate si obtinute de Posta Romana - 132 (858.000 de lei) si Ministerul Afacerilor Interne - 105 (682.500 de lei).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1203 ori
Citeste mai multe despreprogram rabla persoaje juridice rabla