Rabla 2013. REMAT Bistrita a furat startul de vineri

Luni, 10 Iunie 2013, ora 12:15
2358 citiri
Rabla 2013. REMAT Bistrita a furat startul de vineri

Centrul Remat Bistrita, in fata caruia sunt parcate, de trei saptamani, peste 100 de masini, a distribuit, inca de vineri, patru din cele 13 vouchere primite, administratorul declarand ca le-a dat unor persoane care "au trecut intamplator" pe la societate, in timp ce oamenii se declara nemultumiti.

Firma Remat SA Bistrita, administrata de Dan Bilegan, a primit 13 dintre cele 65 de tichete valorice care au fost alocate judetului Bistrita-Nasaud, patru dintre ele fiind distribuite inca de vineri, desi programul "Rabla" a inceput abia luni, transmite corespondentul Mediafax.

"Astazi (luni - n.r.) mai avem noua tichete. Am dat deja patru vineri. Au trecut patru persoane intamplator pe aici", a declarat Dan Bilegan.

Intrebat daca a tinut cont de faptul ca peste o suta de persoane si-au adus masinile inca de acum trei saptamani in fata Remat si au scris pe ele numere de ordine cu vopsea, Dan Bilegan a raspuns: "In Programul Rabla, se spune primul venit, primul servit. Eu de unde sa stiu care e primul venit? Cine se prezinta aici e primul venit pentru mine. Acum o sa-i luam pe primii noua. Eu de unde sa stiu care sunt primii noua? (...) Noi nu am facut liste, nu am avut voie sa facem liste".

Luni, prima masina care a intrat la Remat pentru a fi casata avea numarul trei.

Acest lucru i-a nemultumit pe mai multi proprietari, care i-au cerut administratorului sa respecte numerele scrise pe masini.

Sute de doritori pentru 13 tichete

In afara de firma Remat Bistrita, in judetul Bistrita-Nasaud au mai fost acceptati inca patru colectori: SC Dogaru Sistem SRL, SC Automobil Luc SRL, SC Autozborowsky si punctul de lucru al Remat Iasi din Livezile, fiecare primind cate 13 tichete valorice.

Reprezentantul firmei SC Dogaru Sistem, Sorel Dogar, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, ca a primit sute de telefoane din partea proprietarilor de masini vechi.

"Noi le-am spus sa nu le aduca aici. Am facut o lista cu toti cei care m-au sunat in ordinea in care m-au sunat. Le-am luat numerele de telefon si le-am spus ca ii voi suna cand voi avea acces in aplicatie. Deocamdata nu am. Le-am spus sa-si pregateasca actele si masinile pentru ca, daca nu le au in ordine, trec la urmatorul. Avem 13 tichete si sute de doritori. Alta metoda nu am gasit. Nu putem permite sa fie parcate aici (masinile -n.r.), in fata firmei noastre, fiindca nu avem spatiu de depozitare", a declarat Dogar.

Reprezentantii firmelor Autozborowsky, SC Automobil Luc SRL si ai Remat Iasi nu au putut fi contactati.

Potrivit Administratiei Fondului de Mediu, 47.550 de masini sunt mai vechi de zece ani in judetul Bistrita-Nasaud.

Inscrierea cetatenilor, firmelor si institutiilor in Programul "Rabla" incepe luni, un sfert din cele 17.000 de tichete destinate persoanelor fizice fiind distribuite colectorilor validati intr-o prima etapa, astfel ca la mai multe puncte de colectare se regasesc in prezent si sub 10 tichete.

Pentru Programul "Rabla" 2013 au fost alocate 20.000 de vouchere de 6.500 de lei, valoarea acestora crescand de la 3.800 de lei, cat a fost in anii precedenti. Pe de alta parte, numarul tichetelor a scazut la 20.000 (dintre care 17.000 sunt pentru persoanele fizice si 3.000 pentru firme si institutii publice), fata de 45.000 in 2012, 120.000 in 2011 si 190.000 in 2010.

Persoanele fizice care doresc sa beneficieze de valoarea voucher-ului obtinut la casarea autovehiculului mai vechi de 10 ani se pot inscrie de luni la unul din colectorii validati in program, a caror lista se regaseste pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), in timp ce firmele si institutiile publice interesate se inscriu, tot de luni, direct la AFM, institutia care gestioneaza Programul "Rabla".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#lansare Rabla, #ordine tichete valorice, #tichete Rabla Bistrita , #Stiri Rabla