Programul 'Rabla' va exista si in 2015, dar va arata diferit

Joi, 03 Iulie 2014, ora 15:28
2240 citiri
Programul 'Rabla' va exista si in 2015, dar va arata diferit

Programul National de Stimulare si Innoire a Parcului Auto National (Programul Rabla) va continua si in 2015 si ar putea avea o structura diferita fata de editia din acest an, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

"Programul 'Rabla' va exista si in 2015. Va fi un program care poate va diferi de structura actuala. Am deschis un dialog in acest sens, in luna mai, cu Asociatia Romana a Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania /APIA/, care si-a exprimat punctul de vedere, de a fi creativi si de a veni pana in toamna cu un program care sa poata sa fie si mai bun", a spus Korodi.

Ministrul Mediului a mentionat, totodata, ca are unele nemultumiri in privinta acordarii eco-bonusurilor in cadrul programului 'Rabla', iar pentru editia viitoare are in plan majorarea valorii acestora.

"Am unele nemultumiri in ceea ce priveste acordarea eco-bonusului. In primele trei luni ale anului au fost acordate 586 de eco-bonusuri. Ne gandim serios sa crestem valoarea eco-bonusurilor pentru editia din anul viitor. Acum, nu va pot spune care va fi valoarea si nici la cat ar trebui sa se situeze aceasta, in viziunea mea. Vom comunica acest lucru la momentul oportun si pe cale institutionala", a precizat Attila Korodi.

Persoanele fizice interesate sa achizitioneze un autovehicul nou prin Programul 'Rabla' se pot inscrie, incepand din 8 aprilie, la dealerii auto si, ulterior, isi pot casa masinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

20.000 de tichete valorice alocate Programului 'Rabla' 2014

Pentru editia din acest an a Programului 'Rabla', lansat oficial cu doua luni mai devreme decat in 2013, sunt alocate 20.000 de tichete valorice, din care 17.000 pentru persoane fizice, iar restul pentru persoane juridice si institutii publice.

Posesorii de autovehicule cu o vechime mai mare sau egala cu opt ani isi vor putea achizitiona, in 2014, o masina noua prin programul 'Rabla' pe baza unui tichet valoric in suma de 6.500 de lei, care se va aloca electronic. Practic, este pentru prima data cand voucherele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmand sa fie alocate electronic in sistemul informatic al AFM. De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achizitionarea unui autovehicul nou, la fel ca si anul trecut.

Pentru editia din acest an, bugetul total este de 140 milioane de lei, iar persoanele fizice care doresc sa beneficieze de un tichet electronic se pot adresa direct producatorilor/dealerilor validati in program.

In vederea stimularii achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se va oferi posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 de lei in urmatoarele situatii: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, respectiv achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#tichete valorice Rabla, #program Rabla 2015, #buget Rabla 2014 , #Stiri Rabla