Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Programul Rabla - Se da startul pentru firme si persoane juridice

Programul Rabla - Se da startul pentru firme si persoane juridice


Persoanele juridice si institutiile publice care au fost acceptate in Program se pot adresa, de joi, unuia dintre operatorii economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz, potrivit Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM)

In prima sesiune de analiza si validare a dosarelor depuse de catre persoanele juridice si institutiile publice in Programul 'Rabla 2013' au fost inregistrate 570 de dosare, dintre care 81 de dosare au fost acceptate pentru 378 autovehicule.

In acelasi timp, exista 125 de dosare respinse, iar persoanele juridice si institutiile publice aflate in aceasta situatie au posibilitatea intocmirii unui nou dosar de finantare pe care sa-l depuna la sediul AFM, in vederea participarii la Program, pana la data de 31 august 2013.

AFM a emis un numar de 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice si institutiile publice, prin programul "Rabla", iar cumularea eco-tichetului cu tichetul clasic este posibila numai in cazul achizitionarii unui autovehicul electric.

Pentru stimularea cumpararii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 lei pentru achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, a unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100g/km, precum si a unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

AFM precizeaza faptul ca la achizitionarea unui autovehicul de acest tip se poate acorda, pe langa prima de casare, o reducere in cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1292 ori