Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cumparatorii unei masini prin Programul Rabla pot depune solicitare la un dealer autorizat

Cumparatorii unei masini prin Programul Rabla pot depune solicitare la un dealer autorizat


Data-limita pana la care persoanele fizice au posibilitatea sa depuna Nota de inscriere pentru achizitionarea unui autovehicul nou de la un producator sau dealer validat, in sesiunea din 2013 a Programului "Rabla", este luni, 23 decembrie 2013, conform regulilor impuse de catre Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

In plus, termenul pana la care persoanele au avut posibilitatea sa cumpere un autovehicul prin Programul "Rabla" din acest an pe baza unui voucher a expirat vineri, 20 decembrie.

Astfel, toti cei care au detinut un tichet valoric in sesiunea din 2013 a Programului "Rabla" puteau sa depuna acest document la producatorul/dealerul auto acceptat in program, pana la data de 20 decembrie 2013.

Totodata, Nota de inscriere pentru achizitionarea unui autovehicul nou de la un producator sau dealer validat este valabila pana la data de 23 decembrie 2013. Proprietarul unui autovehicul mai vechi de zece ani trebuia sa obtina certificatele de distrugere, de radiere si tichetul in cel mult zece zile de la data cedarii catre un centru specializat.

Potrivit datelor oficiale, in primele zece luni ale anului, au fost achizitionate peste 11.000 de autoturisme noi prin Programul "Rabla 2013", dintr-un total de 46.667 masini noi inmatriculate.

Vechimea medie a masinilor casate prin programul guvernamental de innoire a parcului auto este de 22,5 ani.

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a alocat, in acest an, in prima faza, 135 de milioane de lei pentru 20.000 de tichete "Rabla" Ulterior, din noiembrie, numarul voucherelor a fost suplimentat cu 3.000 de exemplare.

Programul Rabla are ca scop inlocuirea masinilor mai vechi de 10 ani, editia din acest an debutand cu intarziere, bugetul AFM fiind aprobat la sfarsitul lunii aprilie.

Pentru editia din acest an a programului s-a utilizat un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, iar valoarea acestuia a fost de 6.500 de lei. Cumularea eco-tichetului cu tichetul "Rabla" a fost posibila in cazul achizitionarii unui autovehicul electric.

Parcul auto national din Romania ajunsese, la finele anului 2012, la 5,71 milioane de unitati, in crestere cu 26,8%, comparativ cu 2007, din acest total peste jumatate fiind reprezentate de masinile mai vechi de 10 ani, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1243 ori
Citeste mai multe despreRabla 2014 programul Rabla masini 2014