Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rabla 2013. AFM a distribuit pana acum 6.830 de tichete valorice

Rabla 2013. AFM a distribuit pana acum 6.830 de tichete valorice


Un numar de 6.830 de tichete valorice in cadrul Programului "Rabla 2013" au fost distribuite de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) pana in preznt.

In functie de cererile de decontare si, ulterior, de suplimentare depuse de catre colectori, urmeaza sa fie distribuite si diferenta de 13.170 de tichete.

Distribuirea voucherelor catre operatorii economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz s-a facut si se va face in baza cererilor aferente din partea acestora.

Colectorii validati in program au putut depune o noua cerere de distribuire, dupa epuizarea stocului distribuit initial de catre AFM.

Colectorii validati in program au putut depune o noua cerere de distribuire, dupa epuizarea stocului distribuit initial de catre AFM, conform Ghidului de finantare a "Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national".

AFM a deschis sesiunea de depunere si validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv institutiile publice din Programul "Rabla 2013" din data de 10 iunie 2013, iar termenul-limita de depunere a dosarelor este 31 august a.c.

Pana in prezent, Administratia a inregistrat 167 de dosare, dintre care 84 pentru persoane juridice si 83 pentru institutiile publice.

Comparativ cu anii anteriori cand se utilizau cate trei tichete in vederea achizitionarii unui autovehicul nou, incepand cu data de 10 iunie 2013, cei interesati sa-si caseze masinile prin Programul "Rabla" pot face acest lucru, pentru acest an fiind utilizat un singur tichet valoric.

Din totalul de 20.000 de tichete pentru Programul "Rabla", 17.000 sunt emise pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice.

Termenul in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul va fi de maxim 10 zile. In termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul si detin un tichet valoric il pot depune la producatorul/dealerul auto acceptat in program, fara a depasi termenul de 20 noiembrie 2013.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1469 ori