Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Distribuirea tichetelor "Rabla", obiectul unei anchete a AFM

Distribuirea tichetelor "Rabla", obiectul unei anchete a AFM


Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a declansat o ancheta interna ce are ca scop verificarea modului de organizare si distribuire a tichetelor valorice aferente Programului "Rabla 2013".

Declansarea unei anchete interne pentru verificarea modului de organizare si distribuire a tichetelor a fost dispusa de presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Adrian Gearap, ca urmare a sesizarilor primite din partea unor colectori validati in "Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national".

AFM anunta, la sfarsitul saptamanii tercute, finalizarea distribuirii tuturor tichetelor valorice alocate persoanelor fizice, in perioada 19-21 iunie, pe baza cererilor depuse de catre colectori si de deconturile facute de acestia.

In sesiunea din 2013, Fondul de Mediu a anuntat ca va emite 20.000 tichete , din care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice.

Sesiunea de depunere si validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv institutiile publice din "Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national" este, in prezent, deschisa, iar termenul-limita de depunere a actelor necesare este 31 august 2013.

Anul aceste se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de trei tichete cate se utilizau in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei, cat valora in 2012.

Termenul in care proprietarul unui autovehicul trebuie sa obtina certificatele de distrugere, de radiere si tichetul va fi de maximum 10 zile. In termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul si detin un tichet valoric il pot depune la producatorul/dealerul auto acceptat in program, fara a depasi termenul de 20 noiembrie 2013.

Datele oficiale releva ca, prin Programul "Rabla", derulat anual din 2005 si pana in prezent, au fost casate 459.775 autoturisme uzate si au fost achizitionate 225.869 autoturisme noi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1344 ori