Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

PwC: Recrutarea neconventionala, antidotul pentru criza de specialisti

PwC: Recrutarea neconventionala, antidotul pentru criza de specialisti
Planurile de angajare pentru 2008 ale companiei de consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC) Romania, filiala a grupului Big Four, cuprind recrutarea a circa o suta de absolventi pentru departamentele de assurance audit si taxe, precum si recrutarea de aproximativ 25 de specialisti in toate departamentele. Subsidiara locala a gigantului de consultanta PwC, parte din grupul Big Four, recruteaza, de doi-trei ani, circa o suta de proaspat absolventi anual, in care investeste pentru a-i forma. Anul acesta, PwC a decis sa se orienteze catre categorii neconventionale, de exemplu studenti cu alte profiluri decat economic. "Cred ca este important sa incurajezi niste zone care nu ar considera PwC o companie la care sa aplice. Concurenta pe zona clasica, unde se concentreaza toata lumea - absolventii de ASE foarte buni, cu un stagiu de pregatire in Europa sau cu o bursa Erasmus, care vorbesc engleza, franceza si germana -, e mult prea aglomerata", explica Alexandra Iorgulescu, senior manager human capital al PwC. In plus, tintirea aceluiasi segment de candidati duce la constituirea unei forte de munca uniforme, ceea ce pentru o firma de consultanta nu este cea mai buna solutie, explica Iorgulescu.


"Competitia pe resursele umane se simte din numarul de cereri primite de angajatii nostri de la companii de executive recruitment, nu numai din Romania, dar si din alte tari din UE, companii care au incercat sa faca recrutare directa", declara Iorgulescu.Fluctuatia de personal in cadrul companiei este de circa 15%, procent situat in limite normale pentru sectorul consultantei. Cea mai intensa fluctuatie se inregistreaza la nivelul angajatilor cu peste patru ani de experienta. Cei mai multi aleg sa paraseasca domeniul consultantei, doar 1% dintre cei care pleaca orientandu?se spre o alta companie de consultanta, potrivit declaratiilor firmei."Piata ii absoarbe mai devreme decat este cazul. A veni din PwC e o carte de vizita buna si, de multe ori, se supraliciteaza cunostintele de doi-trei ani ale unor persoane care ajung pe pozitii de middle management in alte companii, ceva mai repede decat ar trebui", spune reprezentantul PwC.Beneficiile oferite angajatilor cuprind asigurari de viata si de invaliditate, abonament la o clinica medicala si facilitati sportive. PwC are in plan implementarea unui sistem flexibil de beneficii, constand intr-un buget alocat fiecarui angajat si intr-o lista de beneficii din care acestia vor alege. Printre beneficiile pentru care angajatii vor putea opta, se numara: facilitati financiare, imprumuturi, zile de concediu, pensii facultative.Cresterile salariale din ultimul an, de pe piata consultantei, s-au situat la circa 12-14%, pentru 2008, procentajul urcand la 15%, potrivit estimarilor companiei.Bugetul de training planificat pentru urmatorul an financiar reprezinta aproape 3% din cifra de afaceri a companiei, iar programele de training se concentreaza pe dezvoltarea competentelor tehnice si, in subsidiar, pe a celor interpersonale. Pe masura ce angajatii inainteaza in organizatie, au posibilitatea de a-si alege programele la care sa ia parte.Piata locala de consultanta, estimata la peste 300 milioane de euro in 2007, este dominata de subsidiarele celor patru companii internationale care alcatuiesc grupul Big Four - PwC, KPMG, Ernst&Young si Deloitte.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1740 ori