40% din companii au bugetat cresteri salariale

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 14:01
1494 citiri
40% din companii au bugetat cresteri salariale

Aproape 40% dintre companiile din sectorul privat au bugetat cresteri salariale in medie de 6,8%, in conditiile in care in acset an cresterea medie a salariilor din sectorul privat este de 4,3%, potrivit studiului de salarizare si beneficii PayWell Romania 2010 al PricewaterhouseCoopers Romania (PwC), transmite NewsIn.

Studiul arata ca, in 2009, cresterea medie salariala a fost de 7,2%.

"Anticipam presiuni de crestere salariala in viitorul apropiat, tinand cont de recenta majorare a TVA de la 19% la 24%, indeosebi in sectoarele care au o consistenta prezenta salariala.

Cu toate acestea, PwC nu se asteapta la cresteri salariale cu mult mai mari in 2011 decat anul acesta, tinand cont de actualul context economic si de echilibrul dintre cerere si oferta pe piata muncii", a declarat marti liderul departamentului de consultanta fiscala si juridica al PwC Romania, Peter de Ruiter.

Datele studiului indica, de asemenea, faptul ca aproape 70% din companiile paricipante fie au crescut pana in acest moment sau intentioneaza sa creasca salariile in 2010, in timp ce 30% dintre companiile participante fie nu intentioneaza sa majoreze salariile anul acesta, fie nu au luat nicio decizie pana la momentul realizarii studiului.

#companii, #cresteri, #private, #pwc, #salariale , #stiri PWC Romania

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem