Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare

Marti, 09 Iulie 2024, ora 13:03
806 citiri
Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
Aeronavă Tarom FOTO Facebook/ Tarom

Consensul la care s-a ajuns după protestul piloților și ai comandanților Tarom va costa scump compania. Pe de o parte, salariile mărite pe care au fost de acord să le ofere, pe de altă parte, despăgubirile de aproximativ 2,5 milioane de euro pe care vor trebui să le asigure clătorilor afectați de anularea zborurilor.

Mai bine de cinci ore au durat negocierile dintre piloții Tarom și membrii Consiliului de Administrație, însă cei din urmă se pare că au obținut ceea ce și-au dorit: majorarea salariilor piloților cu 1.500 de euro, însă în trei tranșe, și diurnă mărită la 240 de euro pentru piloți și 200 de euro pentru copiloți.

Comunicatul integral al Tarom:

„Compania TAROM a continuat dialogul cu reprezentanţii personalului navigant, în urma situaţiei de luni, 8 iulie, prin care numeroase zboruri au fost anulate, ca urmare a declaraţiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, şi anunţă încheierea unui acord pentru normalitate şi derularea operaţiunilor de zbor în regim normal. În dimineaţa zilei de 9 iulie toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât şi externe, se desfăşoară conform programărilor de zbor”, se arată într-un comunicat al companiei.

În continuarea dialogului între Consiliul de Administraţie al companiei şi reprezentanţii personalului navigant TAROM, în cadrul întâlnirii de lucru comune s-a ajuns la un acord pe aspecte de natură salarială invocate de personalul navigant. Măsurile agreate vor fi negociate în cadrul Contractului Individual de Muncă cu membrii echipei.

„În urma situaţiei întâmpinate luni, 8 iulie, aceea de anulare a numeroase zboruri ca urmare a declaraţiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, compania TAROM îşi cere scuze pasagerilor săi pentru tot disconfortul creat şi depune toate eforturile pentru a reduce impactul pe care această situaţie îl are asupra planurilor lor de călătorie. Compania a oferit alternative pentru pasagerii afectaţi de aceste anulări, iar echipa de asistenţă este în contact direct cu pasagerii pentru a oferi informaţii detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opţiuni disponibile”, subliniază sursa citată.

Formă mascată de grevă

30 de piloți și copiloți s-au declarat, luni 8 iulie, inapți din punct de vedere medical pentru a zbura. A fost, în realitate, o formă mascată de grevă, pentru a forța mâna administratorilor companiei să le mărească salariile.

...citeste mai departe despre "Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare" pe Ziare.com

#protest Tarom, #salarii Tarom, #majorari salariale, #diurna, #tarom , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  5. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  6. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  7. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  8. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  9. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  10. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare