Constanta: O femeie sustine ca echipe Prospectiuni au intrat pe terenul sau fara acord. Firma: A fost o eroare

Sambata, 02 Noiembrie 2013, ora 10:14
1520 citiri
Constanta: O femeie sustine ca echipe Prospectiuni au intrat pe terenul sau fara acord. Firma: A fost o eroare
Mihai Mitroi a spus că a fost vorba de "o eroare"

O femeie din localitatea constanteana Chirnogeni a depus o plangere la Politie in care reclama ca echipe ale societatii Prospectiuni au intrat pe terenul sau fara sa-i ceara acordul, in timp ce reprezentantii companiei spun ca a fost vorba despre "o eroare" si ca doresc sa o despagubeasca pe femeie.

Reprezentantii Prospectiuni SA au facut, vineri, o vizita in localitatea Chirnogeni din judetul Constanta, pentru a prezenta metoda folosita la achizitia de date in cadrul lucrarilor de explorare a gazelor de sist in zona.

Cu acest prilej, o localnica, Maria Vlad, a povestit jurnalistilor ca echipe ale Prospectiuni SA au intrat pe terenul sau fara sa-i ceara acordul.

"In septembrie a venit cineva la mine de la Prospectiuni cu o hartie pe care scria <>, necompletata, ca sa o semnez, ca vor sa intre pe teren. Le-am spus ca nu intra nimeni pana nu vin cu un contract in care se precizeaza pe ce suprafata se intra, care sunt despaguburile, data la care se intra si cand se iese de pe teren. Nu a mai venit nimeni, iar pe 13 octombrie am trimis pe cineva sa are si mi-a spus ca acolo sunt tarusi. Am venit la primarie, viceprimarul mi-a spus ca nu stie nimic, apoi am mers la politie si am depus o plangere penala pentru a cere solutionarea cazului pentru ca s-a intrat fara acordul meu", a spus Maria Vlad.

Mihai Mitroi a spus ca a fost vorba de "o eroare"

Vicepresedintele companiei Prospectiuni SA, Mihai Mitroi, a spus ca in acest caz a

fost vorba de "o eroare", precizand ca femeia va primi despagubiri.

"Numele doamnei coincide cu numele alteia cu care s-a incheiat intelegerea. Doamna ne-a contactat, a primit scuzele noastre, a fost eroare de nume, se mai produc astfel de erori. Va fi despagubita daca vrea sa se inteleaga amiabil cu noi, daca nu, poate urma caile legale", a explicat Mihai Mitroi.

El a mai spus ca Prospectiuni SA este societatea care obtine acordul proprietarilor de terenuri, dar ca Chevon este firma care achita despagubirile.

"Acordul proprietarilor de teren il luam noi. Cand am venit in Chirnogeni, ne-am dus la primarie, am pus anunt ca avem de facut masuratori in zona. I-am rugat sa ne ajute. E dificila identificarea proprietarilor de teren. Incercam sa ne intelegem cu fiecare in parte si o facem. (..) Chevron ramburseaza banii", a mentionat Mihai Mitroi.

El a mai spus ca o alta problema este identificarea proprietarilor de terenuri, intrucat nu exista "harti, baze de date, informatii precise despre proprietari".

"Am incercat implicarea autoritatilor locale, dar nu sunt harti, baze de date, informatii precise despre proprietari. Autoritatile ne-au ajutat in identificare, iar apoi din poarta in poarta, din loc in loc, am mers noi. Nu sunt baze de date cu proprietarii de pamant si mai pot aparea erori. La 100 de proprietari poate scapa unul sau doi si de aceea avem la primarie un numar de contact, omul da telefon si incercam sa ne intelegem amiabil", a mai spus Mihai Mitroi.

El a precizat ca sunt si terenuri date in arenda iar in acest caz trebuie discutat si cu proprietarul si cu arendasul, insa sunt situatii cand nu exista un contract intre cei doi sau cand arendasul sustine ca este pamantul sau si nu este asa.

"Cu cine trebuie sa inchei acord, cu proprietarul sau arendasul? Eu ii distrug omului recolta, dar cine a pus-o, arendasul? Cui ii compesez paguba produsa? Cui trebuie sa dau despagubirea, proprietarului sau arendasului? Eu merg si la unul si la altul. Trebuie sa avem relatii bune cu comunitatea locala. (...) Multe arenzi sunt fara forme legale. Cui platesc? Platim tututor. Pot aparea erori, arendasul poate spune ca e pamantul lui si nu e al lui", a povestit vicepresedintele companiei Prospectiuni.

Mihai Mitroi a precizat ca lucrarile in localitatea Chirnogeni au inceput in urma cu aproximativ trei saptamani, insa abia acum va fi demarata achizitia datelor.

"Aici lucram de doua-trei saptamani si am facut testarea echipamentului. De acum vom incepe efectiv achizitia datelor", a mentionat vicepresedintele de la Prospectiuni.

El a precizat ca firma pe care o reprezinta se ocupa de prima faza a explorarii, iar datele colectate sunt oferite companiei Chevron care continua apoi celelalte faze ale explorarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prospectiune gaze, #chirnogeni Constanta , #stiri Prospectiuni