Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANRM: Nu exista documente care sa ateste investitiile anuntate de Sterling

ANRM: Nu exista documente care sa ateste investitiile anuntate de Sterling

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) nu are nicio documentatie care sa justifice investitiile anuntate de Sterling Resources si a solicitat companiei canadiene rapoarte geologice, a declarat miercuri presedintele ANRM, Gelu Maracineanu,in cadrul unor audieri, relateaza NewsIn.

"Am solicitat Sterling Resources rapoarte geologice anuale si trimestriale.

La ANRM, nu exista documente care sa justifice investitiile anuntate de Sterling.


De asemenea, chiar azi (n.r. miercuri) le-am cerut studiul de fezabilitate facut de ei (n.r. Sterling) in 2005, care nu se afla la ANRM", a declarat miercuri Gelu Maracineanu, in cadrul audierilor Comisiei de Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor.


Sterling Resources preciza intr-un comunicat in luna februarie ca, in cei 11 ani de activitate in Romania, a respectat si a aplicat toate reglementarile prevazute de legislatia Romaniei si a UE si ca a facut investitii directe de circa 56 milioane dolari, in operatiuni de prospectiuni seismice si foraj.


"Sterling Resources a investit in explorarea petroliera in Romania incepand din 1997.


In mod specific, pentru lucrarile executate in Marea Neagra am facut investitii directe de aproximativ 56 milioane dolari, in vederea realizarii de operatiuni de prospectiuni seismice si foraj.


In total, investitiile efectuate in perimetrele Pelican si Midia, incepand din 1992 si pana in prezent, se ridica la aproximativ 130 milioane dolari.


In plus, Sterling a facut investitii directe de aproximativ 12 milioane dolari in lucrarile de explorare din perimetrul Craiova Sud", a mentionat atunci directorul general al Midia Resources S.R.L. si vicepresedinte al Sterling Resources Ltd., Stephen Birrell.


Contractul de explorare si impartire a productiei intre Rompetrol si Enterprise Oil, Exploration Limited si Canadianoxy a fost semnat in 1992. Acest contract are 11 acte aditionale. Potrivit reprezentantilor ANRM, contractul ar expira in 2038. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1903 ori
Citeste mai multe desprecompanie investitii reglementari