Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Seful Procter&Gamble se asteapta la stabilizarea consumului in 2010

Seful Procter&Gamble se asteapta la stabilizarea consumului in 2010

Sotirios Marinidis, unul dintre cei mai puternici executivi din sectorul bunurilor de larg consum, lanseaza prima prognoza optimista pe piata de profil pentru 2010.

"Speram intr-o stabilizare a pietei in 2010. Disciplina si rigoarea in controlul costurilor si investitiile in capacitati de productie si inovatie vor fi strategii care vor permite companiilor sa faca fata situatiei macroeconomice actuale", a spus seful P&G Balkans.

"Dupa o aparenta stabilizare in primavara, declinul cererii domestice s-a accentuat in iunie, fiind afectate toate sectoarele - mai putin cel alimentar si intr-o mai mare masura serviciile. Segmentul bunurilor de larg consum a continuat sa creasca in valoare anul trecut, comparativ cu 2008, dar am putut observa o frecventa de achizitionare mai redusa si o crestere in vanzarile din hipermarketuri si discountere", afirma Marinidis.


Cresterea vanzarilor de bunuri de larg consum in hipermarketuri si discountere a fost un alt efect al diminuarii puterii de cumparare, in conditiile in care cele doua formate de magazine - cu o cota cumulata de 50 - 60% din retailul alimentar modern - au mizat in 2009 pe oferta de produse cu cel mai mic pret de pe piata.


De altfel, principala schimbare in strategia de distributie a companiei din 2009 a vizat retailul modern: P&G a renuntat la externalizarea distributiei de produse de ingrijire a corpului in lanturile mari de magazine, iar Marinidis spune ca acest lucru a fost posibil si datorita dezvoltarii logisticii marilor retele.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 908 ori
Citeste mai multe despreconsum cerere segment bunuri vanzari