Salariu de CEO. Vezi cat castiga seful P&G

Sambata, 27 August 2011, ora 13:53
2983 citiri
Salariu de CEO. Vezi cat castiga seful P&G

Venitul lui Bob McDonald's, CEO Procter & Gamble a crescut la aproape 16.2 milioane de dolari, in cel de-al doilea an la carma celui mai mare producator de consumabile, ale carei vanzari au crescut odata cu intarirea pietelor emergente, in conditiile unei economii slabe a Statelor Unite.

McDonald's, care ocupa si postul de Presedinte al P&G, a implinit la data de 30 iunie doi ani de cand ocupa cea mai inalta functie a producatorului Pampers si Gilette, potrivit AP hosted by Google.

Vanzarile P&G au crescut cu 5 procente anual, pana la 82.6 miliarde de dolari, iar profiturile au atins targetul impus de companie.

Aproximativ 90% din salariul CEO-ului P&G sunt recompense pentru performantele sale, salariul de baza fiind de de 1.6 milioane de dolari.

Mai mult, procentajul obtinut de McDonald's din performanta ar fi crescut cu 23% fata de anul trecut, si a fost determinat de modul in care bonusurile pe termen lung au fost garantate in ultimii trei ani si de o schimbare a modului in care sunt raportate la Comisia de Securitate si Schimb Valutar.

Raportul intocmit de comisiea de beneficii a companiei arata ca, in cadrul P&G, se foloseste acelasi rationament pentru plati ca in alte 25 de mari companii, precum Wal-Mart Stores, General Electric sau Johnson & Johnson.

Potrivit raportului, sistemul de plata din aceste companii serveste drept ghid pentru stabilirea salariului lui McDonald's, si, in plus, salariul sau pentru cel de-al doilea an a ramas sub media directorilor generali. Aparent, predecesorul sau, A.G. Lafley, ar fi castgiat 23.5 milioane de dolari in ultimul dintre cei noua ani petrecuti la carma P&G.

#ceo, # salariu de ceo, # ceo p&g, # salariu p&g, # p&g , #stiri Procter Gamble