Profitul Procter & Gamble a scazut cu 3,6% in T1

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 17:09
1769 citiri
Profitul Procter & Gamble a scazut cu 3,6% in T1

Procter & Gamble Co (P&G), cel mai mare fabricant de produse de uz casnic, a anuntat ca profitul trimestrial a inregistrat prima scadere din ultimii sapte ani, in contextul in care dolarul s-a apreciat si consumatorii au trecut la produse mai ieftine, relateaza Bloomberg.

Profitul net a scazut cu 3,6%, in al treilea trimestru, ce s-a incheiat pe 31 martie, la 2,61 miliarde dolari, comparativ cu un profit net de 2,71 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile au scazut cu 8%, la 18,4 miliarde dolari, a anuntat compania intr-un comunicat distribuit de PR Newswire. Recesiunea mondiala a determinat consumatorii sa cumpere produse mai putin costisitoare, precum detergentul Gain in loc de Tide si samponul mai ieftin Herbal Essences in loc de Pantene.

Produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite a scazut cu 6,1% in primul trimestru, marcand cea mai slaba evolutie din ultimii 50 de ani, arata datele oficiale, potrivit Newsin.

Analistii estimau, in medie, intr-un sondaj Bloomberg, ca P&G va avea castiguri de 81 centi/actiune si vanzari de 18,9 miliarde dolari.

Panică la un gigant mondial al industriei „junk food". Cât de mult au scăzut vânzările
Panică la un gigant mondial al industriei „junk food". Cât de mult au scăzut vânzările
Panică la PepsiCo, unul dintre cele mai mari companii producătoare de sucuri acidulate, snacksuri și chipsuri. Vânzările s-au prăbușit, în vreme marcată de turbulențe economice și în...
#g, #p, #profit, #recesiune, #scadere, #vanzari , #stiri Procter Gamble

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  5. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  6. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”