Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Colgate a crescut cu 13% in al doilea trimestru

Profitul Colgate a crescut cu 13% in al doilea trimestru
Grupul Colgate-Palmolive Co. a anuntat miercuri o majorare a profitului obtinut in al doilea trimestru al 2007, datorita imbunatatirilor generate de planul sau de restructurare aflat in plina aplicare si a vanzarilor substantiale, relateaza Reuters.

Profitul Colgate s-a ridicat la 415,8 milioane dolari, sau 76 centi pe actiune, depasind cu mult profitul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, de 283,6 milioane dolari, sau 51 centi pe actiune. Excluzand elementele exceptionale, castigurile au crescut pana la 84 centi pe actiune de la 72 centi pe actiune.

Vanzarile inregistrate in al doilea trimestru au crescut cu 13% pana la 3,41 miliarde dolari, depasind estimarile analistilor, care mizau pe vanzari de 3,31 miliarde dolari.

Conform Reuters Estimates, analisti chestionati au mizat in medie pe un rezultat de 83 centi pe actiune.

Colgate trece printr-o perioada de restructurare, planificata pentru patru ani, care a fost anuntata la sfarsitul anului 2004, scopul fiind de a se concentra mai mult pe igiena orala, ingrijire personala si alimente pentru animale.

Compania, cu sediul la New York, este momentan condusa de directorul executiv Ian Cook, acesta inlocuindu-l, incepand cu 1 iulie, pe Reuben Mark, la putin timp dupa incheierea celui de-al doilea trimestru.

Mark Reuben ocupa momentan functia de presedinte.

Actiunile Colgate, printre marcile careia se numara Ajax, Palmolive si Softsoap, se tranzactioneaza la cotatii de 18,4 ori mai mari decat estimarile de castiguri pentru 2008, la niveluri asemanatoare cu actunile rivalilor, precum Procter & Gamble Co.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 771 ori