Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Procter&Gamble investeste peste 100 milioane de dolari intr-o fabrica in judetul Prahova

Procter&Gamble investeste peste 100 milioane de dolari intr-o fabrica in judetul Prahova

Procter&Gamble a ales Romania ca locatie pentru o noua fabrica a companiei, urmand sa investeasca peste 100 milioane de dolari intr-un nou centru de productie pentru produse de ingrijire personala in judetul Prahova, au anuntat reprezentantii firmei. Noua fabrica din Romania va fi o investitie de tip greenfield si va fi localizata in orasul Urlati din judetul Prahova. Valoarea investitiei va depasi suma de 100 milioane de dolari, iar intr-o prima faza urmeaza a fi create peste 300 de noi locuri de munca.


"Romania, datorita conditilor sale economice stabile si datorita pozitiei sale geografice strategice, in vecinatatea pietelor cu o dezvoltare rapida din Europa Centrala si de Est, este o locatie foarte buna pentru investitii. Fabrica de la Urlati este prima investitie Greenfield pe care P&G o realizeaza in Romania si va aproviziona pietele europene. Fabrica P&G va integra ultimele noutati in materie de principii de dezvoltare durabila si design", se arata intr-un comunicat al companiei.


Potrivit reprezentantilor P&G, noul centru de productie va avea o suprafata de 25 hectare, ceea ce va asigura spatiu pentru o viitoare extindere a capacitatii de productie. Inceputul productiei este planificat pentru prima jumatate a anului 2010.


Procter & Gamble este o companie cu o traditie de aproape 170 de ani. Compania a fost infiintata in SUA, iar in prezent isi desfasoara activitatea in peste 180 de tari, avand produse din urmatoarele categorii: detergenti, produse de igiena feminina, scutece pentru copii, produse de infrumusetare si produse alimentare.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3129 ori