Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Procter & Gamble a raportat un profit trimestrial in scadere cu 7%

Procter & Gamble a raportat un profit trimestrial in scadere cu 7%

Procter & Gamble, cel mai mare producator de bunuri de larg consum din lume, a anuntat o scadere de 7% a profitului din al doilea trimestru fiscal, chiar daca reducerile de preturi au sustinut vanzarile, relateaza Market Watch, informeaza NewsIn.

Profitul net din al doilea trimestru fiscal, ce s-a incheiat la 31 decembrie, a scazut cu 7%, la 4,66 miliarde dolari, sau 1,49 dolari/actiune, de la nivelul de 5 miliarde dolari, sau 1,58 dolari/actiune, din aceeasi perioada a anului trecut, cand rezultatele au fost sustinute de vanzarea diviziei Folgers.


Vanzarile au crescut cu 6%, la 21,03 miliarde dolari, de la 19,76 miliarde dolari.


Excluzand impactul achizitiilor si al fluctuatiilor de curs valutar, vanzarile au crescut cu 5%. P&G si-a majorat estimarile de profit pentru anul fiscal 2010.


Pentru acest an, grupul prevede un profit de 3,53-3,63 dolari/actiune, reflectand ameliorarea afacerii de baza.


Vanzarile, excluzand impactul achizitiilor si al efectelor valutare, sunt prevazute sa avanseze cu 5%, fata de 4% estimat anterior. 


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1505 ori
Citeste mai multe despregamble procter profit vanzari