Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Multinationalele incep sa conlucreze pentru reducerea emisiilor de gaze nocive

Multinationalele incep sa conlucreze pentru reducerea emisiilor de gaze nocive
Unsprezece dintre cele mai mari companii din lume vor lucra impreuna si vor colabora cu furnizorii lor, in scopul diminuarii emisiilor de gaze de sera, a declarat duminica un consultant ecologic, citat de Reuters.

Cadbury Schweppes, Dell, Nestle, Pepsi Co, Procter & Gamble si Tesco vor lua parte la acest proiect, numit Colaborarea la Nivel inalt pe Lantul de Aprovizionare (SCLC).

Compania mixta este coordonata de Carbon Disclosure Project (CDP), o organizatie non-profit din Marea Britanie, care ajuta companiile si investitorii sa coopereze pentru a evita schimbarea climatica.

"Multinationalele incearca sa inteleaga sursa emisiilor in lantul lor de aprovizionare, dar si riscurile si oportunitatile pe care le prezinta schimbarea climatica", a declarat pentru Reuters un functionar din cadrul CDP.

In partea pilot a proiectului, pana la sfarsitul lui martie 2008, fiecare organizatie a selectat 50 de furnizori cu care sa lucreze, arata un comunicat CDP.

"Credem ca parteneriatul dintre companii, furnizori, actionari si clienti este absolut necesara pentru a face ceva in pentru a proteja planeta", a declarat directorul pentru dezvoltare durabila din cadrul companiei Dell, Tod Arbogast.

Carbon Disclosure Project va publica un raport dupa fiecare etapa, in cadrul caruia va recomanda o abordare standard a reducerii emisiilor si va evidentia zonele care vor face obiectul unei atentii speciale.

CDP va extinde proiectul in cea de-a doua faza, care urmeaza sa inceapa in mai 2008, in care va include pana la 2.000 furnizori din cadrul fiecarei organizatii participante. In aceasta faza vor fi invitate sa se alature proiectului si alte companii importante.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 929 ori