Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cine te mai angajeaza in plina criza?

Cine te mai angajeaza in plina criza?

Chiar daca se anunta, in fiecare zi, concedieri peste concedieri, nu e dracul asa de negru! Unele intreprinderi intentioneaza sa desfasoare campanii amlpe de angajare, iar cei care isi cauta o slujba mai au destule solutii.

Ford cere ajutor guvernamental in SUA, dar in Romania are de gand sa angajeze intre 7.000  si 9.000 de persoane, in 2010. Emerson va mai avea nevoie de inca 2000 de angajati, iar piata de IT inca nu a ajuns la saturatie, scrie Ziare.com


Emerson, care deruleaza afaceri de 22 de miliarde de dolari la nivel mondial, investeste in Romania 125 de milioane de euro, in fabricile din parcul industrial Tetarom II, din Cluj-Napoca. Acolo, vor fi produse generatoare electrice pentru turbine eoliene si echipamente electronice.

De la 370 de salariati, cati are in prezent, Emerson va ajunge la 500, pana la sfarsitul anului, urmand ca, in 2010, sa ofere inca 2.000 de noi locuri de munca.

Pe de alta parte, producatorul auto Ford, intentioneaza sa angajaze intre 7.000 - 9.000 de persoane, in 2010, dupa finalizarea primei etape de adaptare a fabricii cumparate in Craiova.

Aceste angajari vin totusi pe fondul crizei auto din Statele Unite. Ford a postat o pierdere de 14,6 miliarde de dolari pentru 2008 si va renunta la 2.500 dintre angajatii sai americani. Compania a refuzat sprijinul financiar al guvernului, de care s-au bucurat competitorii sai, anuntand ca are destule resurse pentru a se sustine in timpul crizei.

In domeniul IT, oficialii companiei Endava au declarat ca vor angaja 60 de persoane, o crestere de 40% la fortei sale de munca. "Nu avem proiecte afectate de criza financiara, chiar daca recesiunea globala are efect si asupra domeniului IT, mai ales asupra firmelor care au unu sau doi clienti, insa noi nu resimtim in mare masura efectele acestei crize", a spus Marian V. Popa, managing director al Endava Europa de Est.


Furnizorul de solutii software integrate din Cluj, EBS, va angaja 40 de oameni, dupa ce, in 2008, numarul salariatilor sai a crescut cu 45% fata de anul precedent, atingand cifra de 260 de persoane. Motivul principal pentru aceasta miscare o reprezinta extinderea pe piata din Germania.

Nici iQuest Technologies nu intampina dificultati majore din cauza crizei, pentru ca are o strategie de afaceri care are la baza parteneriate pe termen lung. Din acest motiv, are resursele necesare pentru a angaja 100 de persoane in acest an.

Din luna martie a acestui an, pana in 2010, Procter & Gamble va angaja intre 300 - 350 de persoane pentru proiectul sau din Urlati. Acesta este primul proiect greenfield al companiei in Romania, investitia ridicandu-se la peste 100 de milioane de dolari. Productia la noua fabrica va incepe peste un an.

Nici retailerii nu se lasa mai jos. Avand planificate deschiderea unor noi magazine, Kaufland si Carrefourfac sute de angajari, considerand ca acum este un moment oportun pentru piata de resurse umane, tocmai pentru ca atat de multi oameni sunt dati afara de la joburile acutale.

Cei ramasi fara un loc de munca pot opta si pentru domeniul divertismentului. Lantul de cazinouri Riviera Casino a anuntat ca este in cautarea a 300 de persoane, ce vor forma personalul unui nou cazino din Bucuresti.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3557 ori
Citeste mai multe despreangajari anunturi companii loc munca salariati