Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cel mai scump CEO: castig de 84,5 mil de dolari

Cel mai scump CEO: castig de 84,5 mil de dolari

Seful gigantului IT Oracle, Larry Ellison, a fost cel mai bine platit director general in 2009, cu 84,5 milioane de doalri, devansand managerii unor companii precum Hewlett-Packard, IBM sau Procter & Gamble, potrivit unui studiu al firmei americane Equilar, citat de CNN Money.

Ellison a primit un salariu de 6,1 milioane de dolari anul trecut, respectiv actiuni si optiuni de achizitie pentru titluri Oracle in valoare de 78,4 milioane de dolari.

Directorul Oracle a fost urmat, la mare distanta, de seful companiei farmaceutice Boston Scientific, Ray Elliott, cu 33,4 milioane de dolari, si Ray Irani, directorul general al companiei energetice Occidental Petroleum, care a castigat 31,4 milioane de dolari.


Pe urmatoarele pozitii s-au situat directorul Hewlett-Packard, Mark Hurd - 24,2 milioane de dolari, seful Anadarko Petroleum, James Hackett - 23,5 milioane de dolari, cel al Procter & Gamble, A.G. Lafley - 23,5 milioane de dolari, William Weldon, de la Johnson & Johnson, cu 22,8 milioane de dolari.


Pe ultimele trei pozitii in top zece se gasesc Miles White, seful Abbott Laboratories, cu 21,9 milioane de dolari, Bob Iger, Walt Disney, cu 21,6 milioane de dolari, si Samuel Palmisano, directorul IBM, cu 21,2 milioane de dolari.


Venitul mediu obtinut anul trecut de directorii generali a 200 dintre cele mai mari companii americane a scazut anul trecut pentru a treia oara in ultimii 20 de ani, cu 0,9%, la 6,95 milioane dolari, potrivit unei analize a Hay Group.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1074 ori
Citeste mai multe despreceo oracle it larry ellison