Videanu: baietii destepti din energie s-au transformat in baieti harnici

Duminica, 10 Octombrie 2010, ora 14:12
2073 citiri
Videanu: baietii destepti din energie s-au transformat in baieti harnici

Baietii destepti din energie nu mai exista, ci s-au transformat in baieti harnici, iar aceasta problema a fost rezolvata politic pas cu pas, "asa cum se mananca un elefant", a declarat, duminica, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata de Pro TV, potrivit Mediafax.

"Din punct de vedere administrativ, nu am vrut sa ma bag, pentru ca (in calitate de ministru al Economiei - n.r.) nu era treaba mea. Din punct de vedere politic, pe mine m-a interesat sa incerc sa rezolv problema in pasi. Stiti cum se mananca un elefant? Bucata cu bucata. Foarte important este sa rezolvam problema bucata cu bucata.

Si iacata, Hidroeletrica este una dintre cele mai lichide companii din Romania, pe baza rezultatelor pe care le are. Si intr-un an hidrologic, e adevarat, foarte bun, asa cum a fost 2010. Dar, si am mai spus acest lucru, baietii destepti s-au transformat in baieti harnici. Baietii destepti nu mai sunt", a afirmat Videanu la Pro TV, care detine functia de prim vicepresedinte in cadrul PD-L.

El a aratat ca faptul ca baietii destepti din energie, care cumparau electricitate ieftina de la Hidroelectrica si apoi o revindeau la preturi mai mari, nu mai exista, este probat de rezultatele finaciare ale Hidroelectrica.

"Va dau un singur reper. In 2008, Hidroelectrica a avut un profit de 70 milioane (de lei), in 2009 de 68 milioane (de lei), iar pe primele opt luni din 2010 are un profit de 1.100 miliarde (de lei). Acest lucru pentru ca am gestionat impreuna cu cei de la Hidroelectrica.

S-a marit pretul mediu de vanzare la Hidroelectrica la 131 de lei (pe MWh), in conditiile in care piata pe PZU este 147 (lei pe MWh). Plus facilitatile care sunt, stiti, platesc in avans energia, niciun fel de problema", a mai spus Videanu. 

#baieti, #destepti, #energie, #videanu , #stiri Pro TV