Pro TV 3D va fi implementat in acest an

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 10:37
2041 citiri
Pro TV 3D va fi implementat in acest an

Pro TV 3D va fi implementat anul acesta, fapt pentru care SC Pro TV SA a solicitat si obtinut de la ANCOM o licenta de a emite experimental in 3D, a declarat marti Claudiu Paraschiv, Head of TV Technology al grupului Central European Media Enterprises (CME), din care face parte Pro TV, precizeaza Mediafax.

"Suntem cu totii martorii evolutiei tehnologiei de tip 3D, in special in cinema, si credem ca tehnologia 3D va avea un mai mare succes decat HD. 3D aduce o experienta noua, este o a treia dimensiune (...) Suntem pregatiti sa oferim continut 3D. Am solicitat ANCOM o licenta pentru a emite 3D si intentionam sa implementam canalul anul acesta. Acest canal nu va fi in simulcast cu programul Pro TV. Credem ca nu avem suficiente motive astazi sa transformam transmisia HD intr-o transmisie eminamente 3D", a spus Claudiu Paraschiv, marti, in cadrul International Digital Forum 2010.

Pe langa planurile privind transmisia 3D, Claudiu Paraschiv a dezvaluit si cateva dintre planurile pentru implementarea tehnologiei HD ale SC Pro TV SA, compania care detine posturile de televiziune Pro TV, Acasa, Pro TV International, Pro Cinema, Sport.ro si MTV Romania.

"Atat CME, cat si Pro TV au incercat sa fie mereu inainte, oferind cele mai inalte tehnologii in statele in care au operat (...) CME a fixat ca o prioritate pentru toate operatiunile sale tranzitia la HD. Asta s-a intamplat cu 4-5 ani in urma. Strategia este in concordanta cu strategia de investitii", a spus Claudiu Paraschiv.

El a precizat ca in 2006 a inceput sa fie implementat Pro TV HD in Romania, aceasta fiind prima televiziune din Romania care a inceput emisia in High Definition. Ulterior, tehnologia HD a fost implementata si in tarile in care CME opereaza.

"Intentionam ca in 2010 sa aducem un nou canal HD in Romania, care va fi distribuit eminamente pe cablu", a mai spus Claudiu Paraschiv.

El a precizat ca noul canal High Definition lansat pana in aceasta toamna va fi Acasa.

"Toata infrastructura o avem deja, este pregatita", a spus Claudiu Paraschiv, precizand ca pentru lansarea Acasa HD s-au investit cateva sute de mii de euro.

Potrivit lui Paraschiv, pe langa Pro TV HD, in prezent emite si Sport.ro HD si, teoretic, sigla HD poate fi aplicata si la MTV Romania si la Pro Cinema.

"Noi, teoretic, putem aplica sigla HD la oricare din canalele noastre, singura problema este legata de distribuitorii care vor distribui canalele. Nu avem continut suta la suta HD pe canalele astea, dar si continutul de buna calitate, convertit la HD, arata foarte bine", a explicat Paraschiv.

"Toate transmisiile noastre HD sunt in simulcast cu cele SD (Standard Definition, n.r.). Nu am renuntat la transmisia terestra si nici nu avem de gand sa o facem foarte curand", a explicat Paraschiv.

El a mai afirmat ca Pro TV sustine procesul de tranzitie de la televiziunea analogica terestra la televiziunea digitala terestra, proces pe care Romania s-a angajat in fata Uniunii Europene sa il implementeze pana la 1 ianuarie 2012.

"Digitalizarea vine in sprijinul strategiei noastre de a oferi calitate superioara telespectatorilor.

CME e un suporter al tranzitiei la digital in toate tarile in care opereaza, inclusiv in Romania, ramane sa vedem cum va avea loc aceasta tranzitie si in ce conditii financiare", a concluzionat Claudiu Paraschiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Digitalizare protv 3d High Definition canal lansare , #stiri Pro TV