Media Pro si-a crescut veniturile cu 24%

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 12:50
1578 citiri
Media Pro si-a crescut veniturile cu 24%

Central European Media Enterprises (CME) a inregistrat venituri nete cu 24% mai mari in al doilea trimestru, ajungand la 250 milioane de dolari, depasing asteptarile analistilor, conform Mediafax.

Profitul OIBDA a crescut cu 36% in trimestrul al doilea, de la 46,19 milioane de dolari la 62,49 milioane de dolari.

Totodata, CME a inregistrat un profit net de 812.000 de dolari, fata de o pierdere de 52,91 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

"Veniturile noastre si OIBDA au crescut cu 24% si, respectiv, 36%. La baza sta cresterea diviziilor Media Pro Entertainment si New Media", a declarat in comunicat Adrian Sarbu, presedinte si director general executiv (CEO) al CME.

Analistii consultati de Reuters anticipau venituri nete de 234 milioane de dolari.

Divizia de televiziune (Broadcast) a CME a inregistrat in trimestrul al doilea venituri de 228,96 milioane de dolari, in urcare cu 20,1% de la 190,58 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, OIBDA consolidat a crescut cu 25% pe acest segment, de la 60,87 milioane de dolari la 76,11 milioane de dolari.

Media Pro Entertainment a avut in perioada analizata venituri nete de 51,25 milioane de dolari, in urcare cu 33,8%, si un profit OIBDA consolidat de 761.000 dolari, de aproape 5 ori mai mare fata de nivelul din trimestrul al doilea al lui 2010.

Pe segmentul de New Media, grupul a inregistrat in perioada aprilie-iunie venituri nete de 4,61 milioane de dolari, in urcare cu 57,5% de la 2,92 milioane de dolari in trimestrul doi al anului trecut. Totodata, pierderea diviziei de New Media s-a redus de la 1,42 milioane de dolari la 489.000 dolari.

CME este listata la New York, pe piata Nasdaq, si la bursa de la Praga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#pro tv, #protv, #media pro, #venituri media pro, #cele mai bune televiziuni, #adrian sarbu, #media , #stiri Pro TV