Era mai bine "inainte"? Vezi ce salarii luau romanii, inainte de '89

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 10:40
1839 citiri
Era mai bine "inainte"? Vezi ce salarii luau romanii, inainte de '89

Jumatate dintre romanii regreta perioada comunismului, potrivit unui studiu comandat de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului.

Salariile din perioada trecuta sunt apropiate valoric de cele de acum, iar cel mai mare salariu ii revenea lui Nicolae Ceausescu, potrivit Stirile Pro TV.

Cele mai bine platite meserii, inainte de '89

Potrivit datelor Biroului International al Muncii, din perioada comunista, venitul mediu net pe economie in 1989 era de aproape 3.000 de lei, echivalentul a 200 de dolari. 

Acum, venitul mediu net pe economie este de 1.500 de lei.

Cel mai bine castigau muncitorii din constructii, in medie 3.600 de lei.

Urmau minerii, cu un salariu de 3.500 lei, lucratorii din domeniul gazelor si electricitatii, care castigau lunar 3.300 lei, si bancherii, cu o leafa de 3.200 lei.

Cele mai mici salarii erau in domeniul alimentatiei publice, turismului si restaurantelor, unde media era de 1.500 de lei pe luna.

Cat castiga Ceausescu

Salariul oficial al lui Nicolae Ceausescu era de 18.000 lei.

Raportul dintre salariul presedintelui republicii si cel mediu pe economie era, inainte de '89, de 1/6.

Bani ascunsi

Pentru ca in la inceputul anilor '90 au existat zvonuri ca Nicolae Ceausescu detinea conturi secrete in stranaitate, guvernul de atunci a angajat o firma canadiana de audit pentru a gasi banii dictatorului si ai Securitatii.

Potrivit site-ului Stirile Pro TV, expertii canadieni de la Peat Marwick Thorne nu au obtinut documentele de la Parchetului General asa ca au renuntat.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ceausescu, #comunism, #muncitor constructii, #salariu , #stiri Pro TV