Chinezii de la CEFC vor sa cumpere proprietarul Pro TV pentru 500 de milioane de euro

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 13:42
17535 citiri
Chinezii de la CEFC vor sa cumpere proprietarul Pro TV pentru 500 de milioane de euro

Grupul chinez din domeniul energiei CEFC s-a aliat cu grupul financiar ceh Penta Investments pentru a prelua Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner, au declarat miercuri pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Una dintre surse a precizat ca CEFC, care in luna decembrie 2016 a semnat un acord pentru preluarea pachetului majoritar la KMG International, este actorul principal al consortiului si ar urma sa asigure cea mai mare parte din finantarea pentru aceasta tranzactie estimata la aproximativ 500 milioane de euro (587 milioane de dolari).

Capitalizarea de piata a Central European Media Enterprises este de aproximativ 623 milioane de dolari.

CME este o companie care opereaza in sase state din Europa Centrala si de Est, iar principalele surse de profit sunt Cehia si Romania.

Time Warner controleaza 46,5% din drepturile de vot la CME insa pe baza unor certificate care pot fi exercitate pana in luna mai 2018 controleaza 75% din actiunile CME.

O posibila vanzare a CME a aparut dupa ce anul trecut AT&T a convenit preluarea Time Warner.

Penta a refuzat sa faca comentarii insa grupul are deja investitii in presa scrisa si media online din Cehia si Slovacia.

La randul sau, CEFC a detinut pentru scurt timp o participatie la un alt grup media din Cehia, Empresa Media. Tot in Cehia, chinezii au cumparat si echipa de fotbal Slavia Praga.

In Romania, din portofoliul CME fac parte: Pro TV - liderul televiziunilor din Romania, Acasa, Acasa GOLD, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania si Pro TV International.

CEFC China Energy Company Ltd. ar putea finaliza in curand achizitia unui pachet de 51% din actiunile companiei petroliere KMG International NV din Romania, controlata de compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan, KazMunayGas International.

Aceasta este prezenta in 11 tari si detine rafinariile Petromidia Navodari (cea mai mare unitate de profil din Romania) si Vega Ploiesti (cea mai veche rafinarie in functiune), dar si retele de distributie de carburanti (Rompetrol) in Romania, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franta si Spania.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#chinezii cumpara Pro TV , #stiri Pro TV