Antena 1 plateste 2,6 mil. € pe meciurile nationalei

Luni, 26 Noiembrie 2007, ora 14:54
1084 citiri
Antena 1 plateste 2,6 mil. € pe meciurile nationalei

Postul de televiziune Antena 1, a doua televiziune din Romania dupa audienta, va plati, pentru dreptul de televizare a meciurilor echipei nationale de fotbal seniori din urmatorii doi ani, 2,6 milioane de euro, de peste trei ori mai mult decat valoarea drepturilor detinute, pana acum, de TVR 1, care se ridica la 800.000 de euro.

Contractul cu TVR expira pe 31 decembrie 2007. TVR a pierdut, la inceputul anului, si drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I de fotbal.

Postul public TVR 1 a oferit, pentru aceleasi drepturi, o suma de 2,4 milioane de euro, Kanal D si Telesport au oferit impreuna 2,25 milioane de euro, iar Pro TV, 1,5 milioane de euro. Ofertele pentru achizitionarea acestor meciuri nu au fost analizate dupa o grila-standard, dar, potrivit procedurii, la declararea castigatorului s-a tinut cont de oferta financiara facuta, acoperirea nationala a postului, audienta postului, a emisiunilor de stiri sportive si de pachetul de promovare pe care postul il va face echipei nationale de fotbal de seniori, dar si a celor de tineret si juniori.

Cu toate acestea, directorul executiv al Pro TV, Costi Mocanu, a declarat, citat de NewsIn, ca orice oferta mai mare de 1,5 milioane de euro pentru dreptul de difuzare a meciurilor echipei nationale de fotbal seniori inseamna pierdere. "Pro TV a facut oferta corecta pentru valoarea acestor patru, cinci sau poate sase meciuri. Va asigur ca tot ce depaseste 1,5 milioane de euro inseamna pierdere. Cu putin efort si imaginatie, cu 2,6 milioane de euro poti cumpara un canal TV. Nu-i treaba noastra, insa, ce fac altii cu banii lor. Sa spunem ca avem o alta imagine a businessului de televiziune", a declarat el.

Postul Antena 1 va transmite, ca urmare a castigarii licitatiei, toate meciurile echipei nationale de fotbal seniori din urmatorii doi ani, cu exceptia celor de la Euro 2008, care vor fi difuzate de TVR 1.

In pachetul castigat de Antena 1 sunt incluse si drepturile de difuzare a meciurilor oficiale ale echipei nationale de fotbal in sala seniori si meciurile oficiale ale echipei feminine.

Cititi articolul integral in Business Standard

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...