Ambasadorul german: investitiile germane in Romania au scazut cu doua treimi

Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 23:31
1655 citiri
Ambasadorul german: investitiile germane in Romania au scazut cu doua treimi

Ambasadorul german la Bucuresti, Andreas von Mettenheim a declarat, duminica, la Pro TV, ca investitiile germane in Romania au scazut cu doua treimi in acest an, dar si ca statul roman are de platit firmelor germane din Romania datorii de aproximativ 140 de milioane de euro, potrivit Mediafax.

"Bineinteles, ideea nu este ca doar firmele germane sa-si primeasca banii inapoi. Trebuie ca toti investitorii sa-si primeasca banii inapoi. Iar acest lucru nu este important doar pentru firmele respective, este important pentru reputatia Romaniei in strainatate", a explicat ambasadorul german la Pro TV.

El a precizat ca primele plati au avut deja loc, dar si ca totalul datoriilor statului roman fata de firmele germane este de aproximativ 140 de milioane de euro firmele fiind, in parte, "furnizori de echipamente pentru CFR, firme de energie care solicita plata costurilor de curent si o serie intreaga de firme, unele mai mici, care au furnizat lucruri in Romania".

Diplomatul german a explicat ca exista un interes comun de a avea in Romania un partener de incredere, care isi poate plati datoriile.

"Daca reusim acest lucru, si cred ca putem sa reusim, atunci acest lucru ne foloseste noua si foloseste si Romaniei", a adaugat ambasadorul, care a precizat ca nu cunoaste cazuri de coruptie specifice in mediul de afaceri german. Pe de alta parte, ambasadorul german a subliniat o scadere a investitiilor germane in Romania.

"In anul acesta, intr-adevar, investitiile germane in Romania au scazut cu doua treimi. Nu este un semn prea bun", a spus el, precizand ca investitoriin asteapta ca momentul in care "criza va da in Romania semne de slabiciuni".

Pe de alta parte, diplomatul german a spus ca in opinia sa exista pericolul ca, in cazul unei reveniri economice, romanii sa creada ca nu mai este nevoie sa faca economii.

"In Romania trebuie facute economii in aces moment.

Si in Germania trebuie facute economii, dar s-a inceput ceva mai devreme cu acest lucru. De aceea, pentru noi nu este atat de dificil. Aici problemele sunt ceva mai mari.

Si vad un pic pericolul ca daca economia isi revine aici, ceea ce sper si ceea ce chiar cred, sa nu se creada ca n-ar mai fi nevoie sa se faca economii. Si aceasta ar fi o impresie gresita", a spus ambasadorul. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#ambasador german, #investitii, #von Mettenheim, #datorii , #stiri Pro TV