Afacerile Pro TV &Co au crescut cu 58%

Vineri, 10 Noiembrie 2006, ora 04:32
1096 citiri

Central European Media Enterprises (CME), actionarul majoritar al Pro TV, Acasa si Pro Cinema, a anuntat, joi, venituri inainte de impozitare, depreciere si amortizare (EBITDA) a activitatii din Romania de 39,7 milioane dolari, in crestere cu cu 53,09%, fata de primele noua luni ale anului trecut.Veniturile nete ale CME in Romania au urcat la 96,9 milioane dolari in primele noua luni ale acestui an, de la 66,7 milioane dolari raportati in aceiasi perioada a 2005 si reprezinta aproximativ un sfert din venitul net al grupului. CME, prezent in Romania prin posturile Pro TV, Pro Cinema, Pro TV Intenational, Acasa si retele de radio Pro FM si InfoPro, a raportat venituri nete de 388,82 milioane dolari, in crestere cu 56% fata de aceiasi perioada a anului trecut.

Profitul inainte de impozitare, depreciere si amortizare al CME obtinut in Romania a crescut cu peste 49% in al treilea trimestru, la 11,7 milioane dolari de la 7,8 milioane dolari in aceiasi perioada a anului trecut.

Veniturile nete ale grupului ale celui in cel de-al treilea semetru au depasit atat asteptarile piete, cat si cele ale analistilor bancii de investitii Wood&Company. Compania a raportat venituri nete de 112,4 milioane dolari in al treilea trimestru al 2006, in crestere cu 29% fata de aceiasi perioada a anului trecut. "Piata se asteapta la o crestere de 26% a cresterii veniturilor (n.red. cresterea din al treilea semestru), incluzand rezultatele obtinute de subsidiara slovaca. A se lua in considerare ca, in general, al treilea sezon este cel mai slab, reprezentand in medie mai putin de 20% din veniturile anuale", a declarat, joi, analistul Wood&Company, Tibor Bokor, intr-un raport publicat inainte de prezentarea rezultatelor financiare de catre CME.

Potrivit raportului Wood, piata se astepta la un venit net de 109,7 milioane dolari, in timp ce analistii bancii de investitii la un venit de 101,5 milioane dolari.

"Ramanem increzatori in tintele acestui an si ne asteptam la un an mai puternic in 2007", a declarat intr-un comunicat directorul executiv al companiei, Michael Garin. Acesta a mai afirmat ca rezultatele obtinute au fost "impresionante".

Ronald Lauder, presedintele CME, companie care detine 90% din Pro TV, Pro Cinema si Acasa, a vandut aproape jumatate din actiunile sale la CME fondului american de investitii Apax Partners pentru 190 milioane dolari, a anuntat compania media la finele lunii august. Magnatul cosmeticelor, Ronald Lauder va intra intr-un parteneriat cu fondul american de investitii, iar parteneriatul va controla 15,7% din capitalul CME si va avea 64,8% din drepturile de vot in compania de media. Dupa trei ani, Apax ar putea vinde partial sau complet actiunile nou-achizitionate. Fondul de investitii american va avea, in urma acordului, beneficii economice indirecte de 7,8% in compania media europeana. Ronald Lauder va pastra, impreuna cu familia sa, controlul asupra CME, deoarece este cel mai important investitor.

CME detine posturi de televiziune in Romania (Pro TV, Acasa, Pro Cinema, Pro TV International), Croatia (Nova TV), Republica Ceha (TV Nova, Galaxie Sport), Slovacia (Markiza), Slovenia (POP TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, City). Compania este, de asemenea, tranzactionata pe NASDAQ si este listata la Bursa de Valori din Praga. CME mai este prezent in Romania si prin posturile radio Pro FM si InfoPro.

NewsIn

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...