Tudose, confruntat cu cresterea pretului la carburanti: E problema lor, nu?

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 13:24
1253 citiri
Tudose, confruntat cu cresterea pretului la carburanti: E problema lor, nu?
Foto: Arhiva Antena 3

Premierul Mihai Tudose a dat o replica neasteptata, marti, cand jurnalistii i-au pus in vedere faptul ca pretul carburantilor a inceput deja sa urce, dupa anuntul de crestere a accizei. "E problema lor, nu?", a comentat premierul referindu-se la benzinari.

Replica jurnalistilor a venit imediat, pe buna dreptate: "E si problema naostra!".

Mihai Tudose a completat apoi: "Daca ei continua, vom vedea si noi de unde putem regla situatia. Pretul nu poate doar sa scada. In mod cert, nu e influenta accizei, fiindca nu a intrat inca in vigoare.

O sa avem o discutie saptamana viitoare, sa vedem care a fost motivul. Daca barilul a crescut e o discutie, daca au avut alte cheltuieli, e o alta discutie. Daca a crescut artificial, cred ca nu mai avem nicio alta discutie".

Si presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a referit la acest subiect: "In legatura cu pretul carburantilor, sa nu uitam ca atunci cand Guvernul Ciolos nu a acceptat rugamintea noastra sa proroge eliminarea taxei pe stalp, acciza si TVA-ul, ne-a costat 7 miliarde. Argumentele mincinoase de la acea vreme au fost: vor scadea preturile la energie, la pompa.

Deci sunt 7 miliarde de lei pe care nu le-au mai platit aceste companii, dar romanul nu a simtit nimic. E bine sa nu uitam asta, pentru ca de-asta nu mai am incredere in cauzele pentru care se micsoreaza sau se maresc preturile la carburant", a declarat Liviu Dragnea.

Guvernul a adoptat, pe 30 august, o ordonanta de urgenta pentru reintroducerea supraaccizei la combustibili.

Ministrul de Finante, Ionut Misa, a spus atunci ca pretul combustibilului va creste cu 32 de bani, dupa majorarea accizei.

"Am facut o analiza, accizele vor creste, termenele pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, data la care va fi o crestere de 0,16 bani pe litru, pentru toate cele trei categorii de combustibili, si data de 1 octombrie va fi o data la care va creste cu inca 0,16 bani pe litru pentru cele trei categorii. Aceasta masura se realizeaza in etape, pentru a nu se crea un soc la nivelul consumului", a precizat Misa.

Premierul Mihai Tudose a declarat in mai multe randuri ca majorarea accizelor la combustibili nu va duce la cresterea pretului benzinei si motorinei. Acesta a repetat ca acciza a fost scoasa in ianuarie si nu a scazut pretul la benzina si motorina, ceea ce nu este adevarat.

"Ia sa vedem, daca o punem la loc (acciza - n.red.) cresc? Eu cred ca nu vor creste. Totusi perioada aia de romantism cand faceau ce voiau pe aici s-a cam inchi ...citeste mai departe despre "Tudose, confruntat cu cresterea pretului la carburanti: E problema lor, nu?" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Tudose pret carburanti, #Tudose scumpire benzina acciza, #Tudose crestere pret carburanti , #Stiri Preturi