Tariceanu spune ca nu vom simti "mica majorare" a accizei la carburant si da vina pe producatori

Marti, 08 August 2017, ora 15:40
1078 citiri
Tariceanu spune ca nu vom simti "mica majorare" a accizei la carburant si da vina pe producatori
Foto: Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat, marti, ca este la curent cu proiectul de crestere a accizei la carburanti, explicand ca s-a ajuns la aceasta solutie deoarece producatorii nu au ieftinit pretul la pompa, desi pretul barilului este in scadere, iar masura nu ii va afecta pe consumatori, pentru care impactul va fi "nesemnificativ".

"Sunt la curent cu aceasta propunere de majorare a unor accize. Accizele au fost reduse, euroacciza a fost eliminata, din pacate ceea ce ne asteptam sa se intample, si anume o reducere a pretului carburantului la pompa, nu s-a intamplat.

Stiu ca au avut loc discutii la nivelul Guvernului cu operatorii economici, din domeniul petrolier, si propunerea care se are in vedere (...) este de a introduce o mica majorare a accizei", a explicat Tariceanu.

Iata tot ce trebuie sa stii despre majorarea accizei la carburanti

Acesta a afirmat ca masura va avea un impact "nesemnificativ" asupra pretului resimtit de consumator. "Pentru consumator nu va fi o povara, avand in vedere ca in acest moment pretul barilului si al carburantilor este redus. Discutia pe care am inteles ca Ministerul Finantelor a purtat-o cu operatorii economici este ca aceasta crestere sa fie practic absorbita in pretul actual", a mai spus seful ALDE.

"Aceasta majoare a accizei se va resimti intr-o masura nesemnificativa in pretul final al carburantului, la pompa. In Romania avem cele mai mici taxe pe carburanti. Din informarea de la Ministerul Finantelor, in Romania nivelul taxelor si accizelor este cel mai redus din Europa", a adaugat Tariceanu.

Ministerul Finantelor a redactat un proiect de ordonanta de Guvern prin care urmeaza sa fie modificat Codul Fiscal, principalele noutati fiind majorarea semnificativa a accizelor la carburanti de la 1 septembrie, ceea ce inseamna ca soferii vor plati mai mult pentru benzina si motorina, in timp ce patronii sau actionarii companiilor nu mai platesc deloc impozit pe dividende din 2018.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Tariceanu marire acciza carburant, #crestere pret benzina motorina, #marire acciza pompa , #Stiri Preturi