Seful Concurentei ii raspunde lui Daea: Nu prinzi hotul daca faci prea multa galagie

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 13:25
896 citiri

Fiecare are stilul sau, insa important este sa colaboram si sa ne facem treaba, astfel incat consumatorii romani sa beneficieze de cele mai bune preturi, a declarat, joi, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Declaratia sefului autoritatii de concurenta vine la o zi dupa ce ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, in sedinta de Guvern, ca Bogdan Chiritoiu ar trebui sa dea explicatii Executivului pentru afirmatiile potrivit carora deficitul bugetar poate fi o cauza a scumpirii alimentelor.

Potrivit presedintelui Consiliului Concurentei, autoritatea este o institutie puternica si profesionista iar colaborarea intre institutii trebuie sa se realizeze discret, in intalniri directe, si sa nu fie mediata de presa.

"Nu cred ca exista dubii ca in Consiliul Concurentei statul roman are o institutie puternica si eficienta, profesionista. Evident ca pe situatii punctuale trebuie sa colaboram. Teoretic pot fi divergente, dar de fapt nu sunt divergente, tragem in aceeasi directie. Vrem sa ne asiguram ca piata functioneaza in Romania, iar consumatorii romani beneficiaza de cele mai bune preturi.

Abordarile pot fi diferite pentru ca avem alte instrumente legale si este foarte bine sa ne completam unii pe altii. Prin specificul activitatii noastre, care inseamna sanctionarea unor intelegeri ilegale, pentru asta avem nevoie de o anumita discretie. Nu prinzi hotul daca faci prea multa galagie", a mai spus Chiritoiu.

Jurnalistii au insistat, indicand limbajul colorat al ministrului Agriculturii la adresa sa, iar Chiritoiu a raspuns: "Sunt un functionar cenusiu al statului roman, da, asta sunt... Fiecare om are stilul lui. Nu suntem toti la fel, fiecare are stiluri diferite. Nu este important sa fim cantonati intr-o polemica intre persoane si intre institutii, ci important este sa colaboram intre noi si sa ne facem treaba".

Presedintele Concurentei a mai spus ca nu a vorbit pe aceasta tema cu Petre Daea inaintea sedintei de Guvern.

El a explicat ca scumpirea de 50%, cum se observa la oua si unt, nu poate fi pusa cu totul pe seama deficitului si deprecierii cursului, iar pentru aceasta a fost demarata analiza Consiliului Concurentei.

"Daca vorbim de pretul oualor, o crestere de 50% nu se poate explica doar prin efectul macroeconomic al deficitului bugetar, deficitului comercial si al deprecierii cursului. Aceste elemente exista, ele genereaza o crestere moderata a pretului, iar cresterea de 3% din octombrie 2017 fata de octombri ...citeste mai departe despre "Seful Concurentei ii raspunde lui Daea: Nu prinzi hotul daca faci prea multa galagie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Petre Daea scumpiri Consiliul Concurentei , #Stiri Preturi