Roaming gratuit? Aiurea! Digi Mobil a primit aprobarea ANCOM sa impuna suprataxe. Cat vor plati clientii

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 15:05
1509 citiri
Roaming gratuit? Aiurea! Digi Mobil a primit aprobarea ANCOM sa impuna suprataxe. Cat vor plati clientii
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a anuntat, vineri, ca autorizeaza RCS&RDS sa aplice suprataxe de roaming de la prima unitate de consum.

Compania de telecomunicatii este astfel prima care aplica suprataxe, dupa eliminarea tarifelor de roaming, pe 15 iunie.

Masura a fost luata "pentru a-i permite (RDS&RCS - n.red.) recuperarea costurilor de furnizare a serviciilor de roaming si mentinerea tarifelor pentru serviciile oferite in Romania, in conformitate cu reglementarile europene privind roaming-ul", se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

Astfel, ANCOM "a aprobat cererea RCS&RDS de a aplica propriilor clienti anumite suprataxe, in plus fata de tarifele nationale, pentru serviciile de roaming in Uniunea Europeana, dar si in Norvegia, Islanda, respectiv Liechtenstein (SEE) ".

"Potrivit reglementarilor europene privind roaming-ul, operatorii mobili care nu sunt in masura sa sustina comercial Roam like at home, de exemplu ca urmare a tarifelor mici pe care le practica pe piata nationala, pot solicita si pot fi autorizati de autoritatea de reglementare, in urma unei analize, sa perceapa utilizatorilor anumite suprataxe de sustenabilitate, in plus fata de tarifele nationale.

Pana in prezent, ANCOM a primit o singura astfel de cerere, din partea RDS&RCS. Suprataxele autorizate de Autoritate sunt menite sa asigure posibilitatea RCS&RDS sa isi recupereze costurile pe care le suporta pentru a furniza propriilor clienti servicii de roaming in SEE, fara a fi afectate conditiile in care operatorul furnizeaza servicii mobile pe piata din Romania", mai transmite comunicatul.

Citeste toate informatiile despre cum se va aplica masura eliminarii tarifelor la roaming

Tarifele se aplica de vineri, cel mult un an

ANCOM subliniaza insa ca suprataxele pe care le autorizeaza "sunt plafonate pentru a permite exclusiv recuperarea costurilor de roaming furnizate in aceasta zona si se pot aplica tuturor clientilor RCS&RDS care consuma servicii de roaming in SEE, incepand cu 30 iunie 2017, data la care decizia ANCOM a fost comunicata RCS&RDS si intra in vigoare, pentru o perioada de maxim 12 luni".

"In prezent, cartelele preplatite comercializate de RCS&RDS nu permit utilizarea serviciilor de roaming.

Suprataxele pot fi aplicate de operator de la prima unitate de consum utilizata in roaming in SEE si numai pentru apelurile efectuate si primite, respectiv date (MB/GB) ", se mai arata in comunicat.

...citeste mai departe despre "Roaming gratuit? Aiurea! Digi Mobil a primit aprobarea ANCOM sa impuna suprataxe. Cat vor plati clientii" pe Ziare.com

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#RDS RCS tarife roaming, #tarife roaming 15 iunie, #eliminare tarife roaming 15 iunie, #consum rezonabil roaming, #telefoane roaming 15 iunie, #date Internet roaming 15 iunie , #Stiri Preturi