Putin dă cu flit Europei: A câștigat 24 de miliarde de dolari de la două țări non-UE, în timpul războiului din Ucraina VIDEO

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 23:11
839 citiri
Putin dă cu flit Europei: A câștigat 24 de miliarde de dolari de la două țări non-UE, în timpul războiului din Ucraina VIDEO
Putin dă cu flit UE și găsește alți parteneri pentru exporturi de gaze și petrol FOTO: Express

Uniunea Europeană a redus importurile de petrol și gaze naturale din Rusia, iar la sfârșitul anului 2022 se așteaptă ca scăderile la ambele materii prime să ajungă la două treimi.

Dar, Putin pare că dă cu flit Europei în privința acestor planuri, reușind să găsească alte piețe de desfacere în timpul războiului din Ucraina, vânzând petrol, gaze și cărbune Chinei și Indiei, în valoare de peste 24 de miliarde de dolari.

China a anunțat că a cheltuit 18,9 miliarde de dolari pe petrol, gaze și cărbune din Rusia, în trei luni de război, până la sfârșitul lunii mai, aproape dublu față de suma plătită în urmă cu un an, potrivit Business Standard.

Între timp, India a cheltuit 5,1 miliarde de dolari în aceeași perioadă pentru țițeiul și gazele din Rusia, de peste 5 ori mai mult decât valoarea de acum un an. Astfel, surplusul Rusiei în tranzacțiile cu petrol și gaze cu China și India reprezintă un venit suplimentar de 13 miliarde de dolari, comparativ cu aceleași luni din anul 2021.

”China cumpără deja masiv tot ceea ce Rusia poate exporta prin conducte și porturi din Pacific. În plus, India a devenit principalul cumpărător al mărfurilor venite din Atlantic, pe care Europa nu le mai dorește”, a spus Lauri Myllyvirta, analist la Centru de cercetare pentru energie și aer curate din India.

Au lovit sau nu sancțiunile UE Rusia de când a invadat Ucraina: Iată care este adevărul

China este cel mai mare importator de energie din lume și are conducte dedicate pentru petrol și gaze din Rusia, prin Siberia.

Vânzările de țiței ieftin ale Rusiei către India au crescut de la zero în ianuarie-februarie 2022, la aproximativ 1 milion de barili zilnic (950.000 barili), în luna iunie. Importurile de țiței ale Indiei din Rusia au crescut cu 21% în iunie, făcând din Rusia al doilea cel mai mare furnizor de petrol al țării, conform Independent.

Afacerea pe care Putin a făcut-o cu India, s-a realizat datorită prețului de ”dumping” oferit de Rusia, cu 30 de dolari reducere pe baril, față de nivelul prețului pe piețele internaționale, potrivit Oil Price.

În schimb, Uniunea Europeană s-a angajat să blocheze importurile rusești de petrol, care sosesc pe mare, până la sfârșitul anului 2022, lucru care va duce la o reducere de două treimi din livrările de țiței ale Moscovei în Europa.

Lovitură primită de Putin dezvăluită de SUA: Pierderile Rusiei d ...citeste mai departe despre "Putin dă cu flit Europei: A câștigat 24 de miliarde de dolari de la două țări non-UE, în timpul războiului din Ucraina VIDEO" pe Ziare.com

Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Domeniul construcțiilor și al renovărilor este în continuă schimbare și mereu apar inovații, atât în ceea ce privește materialele, cât și tehnicile. Atunci când construiești sau...
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
Ușile de garaj reprezintă o îmbinare între calitate și design. Pentru a te asigura că aceste caracteristici sunt bifate, Alexiana Group, cu o experiență de aproape trei decenii, îți...
#pret petrol, #Putin afaceri China, #Rusia exporturi gaze naturale, #Rusia export, #exporturi Rusia, #petrol Rusia China , #Stiri Preturi