Prima zi cu supraaciza. Benzina si motorina se scumpesc oficial de azi

Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 07:05
1109 citiri
Prima zi cu supraaciza. Benzina si motorina se scumpesc oficial de azi
Foto: Arhiva Ziare.com

Supraaciza la carburanti intra in vigoare vineri, data de la care va fi o crestere cu 0,16 lei pe litru la pompa pentru toate cele trei categorii de combustibil.

O a doua majorare se va aplica incepand din 1 octombrie.

Guvernul a aprobat, in sedinta din 30 august, majorarea accizelor la carburanti in doua etape - de la 15 septembrie si 1 octombrie.

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, anunta ca introducerea supraaccizei va genera o majorare de cate 0,16 lei/litru pentru toate tipurile de carburanti - benzina cu plumb, fara plumb si motorina.

El sustinea ca aceasta majorare se produce in etape "pentru a nu crea un soc la nivelul consumului care poate genera cresteri de pret, automat scaderi de consum si poate afecta bugetul de stat".

De la momentul la care a fost anuntata aceasta masura, preturile carburantilor la pompa au inceput sa creasca.

Premierul Mihai Tudose a sustinut ca nu decizia de a introduce supraacciza la carburanti a generat cresteri de preturi la pompa, pentru ca nu a intrat inca in vigoare si a precizat ca in urmatoarea perioada are programate intalniri cu reprezentantii companiilor petroliere, iar in cazul in care va constata ca preturile au crescut preventiv, va lua masuri in consecinta.

"Pretul nu poate numai sa scada, dar in mod cert nu este influenta accizei, fiindca acciza inca nu a intrat in vigoare (...) O sa avem o discutie pe 15-16 septembrie, sa vedem exact care a fost influenta. Daca barilul a crescut, o sa avem o discutie, daca au avut alte cheltuieli, este alta discutie, iar daca a crescut artificial, cred ca nu mai avem nicio discutie", a declarat, marti, Mihai Tudose, intrebat despre cresterea preturilor carburantilor la pompa.

Premierul a declarat anterior, in mai multe randuri, ca majorarea accizelor la combustibili nu va duce la cresterea pretului benzinei si motorinei. Acesta a repetat ca acciza a fost scoasa in ianuarie si nu a scazut pretul la benzina si motorina, ceea ce nu este adevarat.

Tudose si supraacciza la carburanti: Doua neadevaruri de la premier si cifrele care il contrazicTransportatorii, despre majorarea accizelor: Guvernul ii ajuta pe unguri si austrieci sa-si faca autostraziMotorina va costa in Romania mai mult ca in Austria sau Luxemburg, dupa majorarea accizelorScumpirea accizei la carburanti poate aduce pierderi la buget, daca TIR-urile fac plinul in strainatate. Transportatorii au facut calculelePonta, despre supraacciza la carburanti: Dragnea v-a dat teapa! E mai... citeste mai departe despre "Prima zi cu supraaciza. Benzina si motorina se scumpesc oficial de azi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#supraacciza scumpire benzina motorina , #Stiri Preturi