Platforma lui Ciolos demonteaza minciunile lui Tudose

Joi, 10 August 2017, ora 17:05
1276 citiri
Platforma lui Ciolos demonteaza minciunile lui Tudose
Foto; Facebook/Mihai Tudose

Liviu Iolu, purtatorul de cuvant al platformei Romania 100, fondata de fostul premier Dacian Ciolos, a afirmat, joi, ca premierul Mihai Tudose a spus "doua minciuni intr-o propozitie atat de scurta", cand a afirmat ca supraacciza la combustibil a fost eliminata in 2016 si ca pretul la pompa nu a scazut. Iolu a precizat ca supraacciza a fost "scoasa" in ianuarie 2017, iar pretul combustibililor a scazut de la aproximativ 4,90 la 4,60 lei.

"Doua minciuni intr-o propozitie atat de scurta: 'In 2016 acciza a fost scoasa si nu a scazut pretul' - Mihai Tudose, prim-ministru al Guvernului Romaniei.

1. Supraacciza a fost 'scoasa' in ianuarie 2017.

2. Pretul la pompa a scazut de la aproximativ 4,90 la 4,60 lei.

Spre cunostinta premierului, care poate nu gaseste documente oficiale, sa ii arate cineva monitorizarea Comisiei Europene. (pret pe litru calculat in euro azi si in decembrie 2016) ", a scris Liviu Iolu pe Facebook.

De asemenea, fostul premier Dacian Ciolos a afirmat pe reteaua de socializare ca anul trecut a atras atentia ca masurile din programul de guvernare PSD nu pot fi sustinute de buget si ca urmeaza introduceri de noi taxe si impozite.

"Romanii au aflat ieri cu surprindere ca Guvernul PSD-ALDE a pregatit cresterea accizelor la carburanti. Anul trecut am atras atentia ca masurile din programul de guvernare PSD nu pot fi sustinute de buget si ca, mai devreme sau mai tarziu, consecinta fireasca va fi cresterea sau introducerea de noi taxe si impozite.

Din pacate, populismul a castigat lupta cu ratiunea si calculele reci. Insa domnul Dragnea ori si-a facut gresit calculele ori a tras pe sfoara romanii care l-au crezut. Si intr-un caz si in celalalt vorbim despre iresponsabilitate politica pe spatele celor multi", a scris fostul prim-ministru.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, la Romania TV, ca ii asigura personal pe romani ca majorarea accizelor la combustibili nu va duce la cresterea pretului benzinei si motorinei.

Tudose a spus ca au loc discutii cu reprezentantii companiilor care vand benzina si motorina astfel incat consumatorii sa nu fie afectati si a precizat ca introducerea accizei era necesara pentru lucrarile majore de infrastructura.

"Nu va influenta negativ viata romanilor. Pot sa-i asigur. Plus ca avem discutii si daca ne intelegem, asta e, o facem. (...) Suntem pe primul loc la decese pe sosele si nu fiindca avem masini proaste sau sunt romanii soferi prosti, ci din cauza infrastructurii rutiere. A ...citeste mai departe despre "Platforma lui Ciolos demonteaza minciunile lui Tudose" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Iolu Tudose acciza carburanti , #Stiri Preturi