Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Planul care ne-ar scapa de "jugul energetic" al rusilor ar putea scumpi gazele in Romania

Planul care ne-ar scapa de "jugul energetic" al rusilor ar putea scumpi gazele in Romania
Realizarea Uniunii Energetice ar putea duce la scumpirea gazelor in Romania prin egalizarea tarifelor de retea la o medie europeana.

Exista si avantaje, insa, tara noastra urmand sa beneficieze de siguranta in aprovizionarea cu gaze si energie, a explicat Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

"Noi ne gandim in felul urmator: daca o Uniune Energetica ar insemna sa se asigure o medie europeana a preturilor, pentru ca preturile se integreaza intr-o piata interna si, normal, ca si preturile din piata interna unica se aliniaza la un pret mediu. Va fi un pret mediu egal peste tot. Din acest punct de vedere, noi, care la ora actuala avem un pret sub media europeana, am putea teoretic sa tindem sa ajungem la pretul international, care este unul mai mare. El se va egaliza.

Teoretic, nu putem sa urcam la nivelul existent pentru ca noi venim cu un pret mai mic, dar se va face o medie mai mare decat pretul existent, mai mica ...citeste mai departe despre "Planul care ne-ar scapa de "jugul energetic" al rusilor ar putea scumpi gazele in Romania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 961 ori