Inainte de Sarbatori, se scumpesc trenurile private catre munte. Preturile tot raman mai mici ca la CFR

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 10:16
1198 citiri
Inainte de Sarbatori, se scumpesc trenurile private catre munte. Preturile tot raman mai mici ca la CFR
Foto: Arhiva Ziare.com

Linia privata Softrans scumpeste biletele de calatorie pentru trenurile Interregio spre Brasov, fix in pragul sarbatorilor de iarna.

Softrans opereaza trenurile Hyperion pe ruta Craiova-Bucuresti-Brasov.

Intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul transportatorului, se arata ca tarifele se vor majora, in medie, cu 15%, pentru transportul cu trenurile Interregio.

Noile tarife vor intra in vigoare incepand cu 10 decembrie.

"Noile tarife, mai mari in medie cu 15%, intra in vigoare de la 10.12.2017. Chiar si in aceste conditii, insa Softrans continua sa ofere cele mai scazute tarife de pe piata transportului feroviar de calatori din Romania", se arata in comunicatul citat.

Pana pe 9 decembrie un bilet Bucuresti - Brasov costa 30 de lei, iar dupa scumpire, va putea fi achizitionat la pretul de 35 de lei.

"Marim tarifele pentru ca subventiile sunt din ce in ce mai mici, la ultima rectificare bugetara am primit mai putini bani, iar pentru 2018 inca nu se stie care vor fi cotele. Referitor la salarii, ar trebui sa se majoreze cu cateva procente bune pentru ca au crescut si la CFR Calatori, iar daca noi nu le majoram ar fi un risc sa migreze salariatii de la noi spre ei", a declarat Radu Zlatian, directorul de comunicare al transportatorului feroviar privat Softrans, pentru Mediafax.

Tarifele la trenurile Regio raman insa nemodificate.

De cealalta parte, CFR Calatori informeaza ca, incepand cu 11 decembrie, Trenurile Zapezii vor circula catre destinatii montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamt si Petrosani (statiunile Straja si Parang).

In zilele de weekend biletele pentru calatoriile de pe Valea Prahovei (pe rute intre Sinaia - Brasov si retur) au reduceri intre 31% si 56%.

Intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, CFR arata ca "in perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2018, de luni pana joi, biletele valabile la Trenurile Zapezii vor fi reduse cu 25% - reducere ce se aplica la tariful de transport pentru adult si copil, tichetul de rezervare a locului platindu-se integral".

Dupa scumpiri, un bilet Softrans pentru trenul Interregio care duce din Bucuresti spre Brasov va costa 35 de lei (durata unei calatorii fiind de aproximativ 2 ore si 30 de minute), iar un bilet CFR pe aceeasi ruta va costa 48,6 lei (durata fiind de cel putin 2 ore si jumatate, in functie de tren).

A.D. ...citeste mai departe despre "Inainte de Sarbatori, se scumpesc trenurile private catre munte. Preturile tot raman mai mici ca la CFR" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#bilete tren Brasov pret, #scumpiri pret CFR Softrans, #bilet calatorie Brasov tarife , #Stiri Preturi