Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvern: Pretul gazelor produse in Romania ramane nemodificat pana in iulie pentru populatie

Guvern: Pretul gazelor produse in Romania ramane nemodificat pana in iulie pentru populatie


Pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru clientii casnici si producatorii de energie termica, numai pentru gazele utilizate la producerea de energie termica destinata populatiei, va ramane la 53,30 lei/MWh pana la 30 iunie 2015, a decis, miercuri, Guvernul.

"Pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru clientii casnici si producatorii de energie termica, numai pentru cantitatile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termica destinata consumului populatiei, produsa in centralele de cogenerare si in centralele termice, este de 53,30 lei/MWh', se arata in hotararea de guvern, potrivit Mediafax.

In decembrie, Departamentul pentru Energie a transmis ca pretul gazelor naturale produse in Romania si consumate de populatie nu va creste pana la 1 iulie 2015, iar Guvernul si Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) vor elabora un nou grafic de dereglementare a pietei de gaze, pentru perioada 1 iulie 2015-1 iulie 2021, care va tine cont de trendul descrescator al evolutiei preturilor din regiune ale hidrocarburilor, precum si de perioada mai lunga de aliniere agreata cu institutiile financiare internationale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1190 ori