Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Facturi umflate la energie electrica: Pierderile din retea, suportate de consumatori - Curtea de Conturi

Facturi umflate la energie electrica: Pierderile din retea, suportate de consumatori - Curtea de Conturi

Pierderile uriase din retelele electrice au fost suportate de consumatori prin includerea lor in facturi, arata Curtea de Conturi.

Mai exact, in perioada 2010-2013, in retelele electrice de distributie au fost inregistrate pierderi in valoare estimata de 1.301.680.000 euro, provocate in principal de starea tehnica precara a retelelor.

Precizarea apare in Sinteza Raportului de audit al Curtii de Conturi privind performanta pietei de energie electrica in perioada 2010 - 2014.

Detaliul care ar putea "umfla" intretinerile cu cateva sute de lei

Aceste pierderi au fost acoperite in proportie de 82% prin tariful de distributie (componenta a tarifului de energie electrica achitat de consumatori), precizeaza Raportul, care mai spune ca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a acceptat in tariful aferent serviciului de distributie pierderi in valoare de 4.619.469.000 lei (1,069 miliarde de euro).

Retelele de distributie a energiei electrice sunt ...citeste mai departe despre "Facturi umflate la energie electrica: Pierderile din retea, suportate de consumatori - Curtea de Conturi" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1220 ori