Facturi mai mari la gaze: Cand si cu cat vor creste

Vineri, 20 Martie 2015, ora 14:23
1047 citiri
Facturi mai mari la gaze: Cand si cu cat vor creste

Pretul gazelor naturale pentru populatie ar putea creste cu 6-7%, de la 1 iulie 2015, in urma discutiilor pe care ANRE le va avea cu reprezentantii Fondului Monetar International si ai Comisiei Europene, a declarat, vineri, intr-o dezbatere de specialitate, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), Niculae Havrilet.

"Avem o hotarare de Guvern care expira la 1 iulie 2015. De la 1 iulie trebuie sa se dea alta hotarare de Guvern si sa se stabileasca preturile pentru etapele urmatoare ale aplicarii calendarului (de liberalizare a pretului gazelor - n.red.).

Se pune problema sa modificam calendarul dupa evenimentele reale. Calendarul initial spunea ca se ajunge la 119 lei/MWh (la finalul etapei de liberalizare - n.red.), ori noi, pe piata libera, avem 90 lei/MWh si pretul are tendinta de scadere. Nu avem cum sa mai mergem peste nivelul pietei", a explicat Havrilet.

Presedintele ANRE a precizat ca va fi ...citeste mai departe despre "Facturi mai mari la gaze: Cand si cu cat vor creste" pe Ziare.com

Eveniment Quarterly Report

#scumpire gaze 1 iulie, #scumpire gaze iulie, #factura gaze iulie, #gazele se scumpesc , #Stiri Preturi