Dupa ce a negat scumpirile de la pompa, Guvernul face sistem de monitorizare a preturilor pentru carburanti

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 17:49
1255 citiri
Dupa ce a negat scumpirile de la pompa, Guvernul face sistem de monitorizare a preturilor pentru carburanti
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul Tudose a decis, in sfarsit, sa fie atent la modul in care evolueaza preturile carburantilor, dupa ce in urma cu doua saptamani mai multi ministri, dar si membri marcanti ai coalitiei de guvernare declarau ca nu sunt la curent cu scumpirile care ii afecteaza pe toti romanii.

Astfel, in sedinta de guvern de miercuri a fost aprobat un "Memorandum privind crearea unui sistem de monitorizare a preturilor pentru carburanti", dupa cum se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Guvern.

"Platforma de monitorizare a preturilor pentru carburanti, instrument similar Monitorului preturilor in domeniul de retail alimentar, va conduce la transparentizarea pietei pentru consumatori, astfel incat acestia sa poata alege carburantii auto cu cel mai bun raport pret-calitate", se mai arata in comunicatul citat.

In opinia Executivului, aceasta masura ar determina o crestere a "transparentei pentru consumatori", ceea ce ar conduce, mai departe, la cresterea concurentei pe piata, dar si a calitatii serviciilor oferite de statiile de distributie a carburantilor.

Totodata, Guvernul anunta ca intentioneaza amendarea legii Concurentei, cu scopul de a se crea "cadrul legal in baza caruia Consiliul Concurentei poate solicita date si informatii companiilor active pe piata".

Conform Regulamentului privind procedurile de adoptare a actelor normative, un memorandum poate fi elaborat "in cazul in care este necesara o decizie a Guvernului intr-o anumita problematica".

"Memorandumul va fi avizat de institutiile implicate si va cuprinde descrierea respectivei probleme si propuneri pentru rezolvarea acesteia", el fiind un act intern, care nu se publica in Monitorul Oficial, mai arata sursa citata.

Guvernul a adoptat, pe 30 august, o ordonanta de urgenta pentru reintroducerea supraaccizei la combustibili. In urma aplicarii masurii, preturile au crescut la pompa. Insa nimeni din Guvern sau de la varful partidelor de guvernamant nu a reusit sa experimenteze aceasta realitate.

Iata mai jos raspunsurile premierului, ministrilor sau liderilor PSD si ALDE intrebari de scumpirile de la pompa:

Premierul Mihai Tudose: E problema lor, nu?Ministrul Finantelor, Ionut Misa: Sincer, nu am urmarit care este pretul la pompa. Am incredere in declaratiile premieruluiMinistrul Finantelor Ionut Misa (doua saptamani mai tarziu): Sincer, nu m-am uitat la preturile carburantilor. Marea majoritate a timpului circul cu soferAl doilea om in stat, Calin Popescu Tariceanu: Eu personal ...citeste mai departe despre "Dupa ce a negat scumpirile de la pompa, Guvernul face sistem de monitorizare a preturilor pentru carburanti" pe Ziare.com

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#guvern monitorizare preturi carburanti , #Stiri Preturi