De ce 1 giga de informatie costa 1,25 milioane de dolari

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 09:29
1184 citiri
De ce 1 giga de informatie costa 1,25 milioane de dolari

In secolul vitezei, tehnologia buna presupune si investitii pe masura. Cu toate acestea, exista si produse vandute la un pret ce nu poate fi justificat cu argumente logice. In schimb, au parte de foarte multi clienti.

Smartphoneul Vertu Constellation Quest costa aproximativ 8.300 de dolari. Vertu, o divizie a Nokia, dedicata produselor de lux, pentru vedetele de la Hollywood si pentru oligarhi rusi, a lansat acest frumos telefon, puncteaza Digitallife.

Dotat cu o husa din piele, cu butoane din safire si cu alte optiuni extravangate, smartphoneul nu are caracteristici diferite fata de alte telefoane similare.

Band & Olufsen BeoVision 4 este un televizor cu o diagonala de 85 de inch care poate fi cumparat "doar" pentru 85.000 de dolari. Bang&Olufsen si-au aparat mereu reputatia de firma prestigioasa, dar de data aceasta s-au depasit cu televizorul in cauza.

Ce se intampla cand iei o camera deja supraevaluata, cum ar fi Leica M9 (se vindea la pretul de 7.000 de dolari) si o "imprumuti" designerul Audi Walter de'Silva? Produsul final va fi o camera si mai scumpa, numita M9 Titanium, facuta din titan, safire si piele, intr-un mod similar cu cele mai scumpe masini de la Audi.

Cablul celor de la AudioQuest, Diamond HDMI, are conductoarele facute din argint si costa aproximativ 1.500 de dolari.

Blue Blu-ray player-ul celor de la Goldmund Eidos Reference valoreaza cat o casa, respectiv 170.000 de dolari. Justificarea firmei consta in "absenta oricarui compromis intre calitate, rafinament si aspecte tehnice".

Chiar si asa, pretul este exorbitant, in comparatie cu produsele similare, care pot fi gasite si la un pret mai mic de 200 de dolari.

Mai scump decat acest aparat este ...o actiune, si anume trimiterea de mesaje prin AT&T, T-Mobile sau Verizon. Desi un mesaj costa 20 de centi, publicatia amintita explica alegerea in felul urmator: un singur mesaj contine doar 160 de caractere, adica 160 de biti.

Prin urmare, 1 GB inseamna aproximativ 6,25 milioane de texte. Inmultind 6,25 milioane cu 20 de centi, rezulta ca firmele de telecomunicatii taxeaza 1 giga de informatie cu 1,25 milioane de dolari.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#top produse scumpe, #top produse tehnologie , #Stiri Preturi