Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce alimente s-au scumpit cel mai mult in martie - analiza

Ce alimente s-au scumpit cel mai mult in martie - analiza
Salamul, rosiile proaspete, laptele si merele s-au scumpit cel mai mult in luna martie, comparativ cu decembrie 2019, in timp ce ouale, fasolea, ceapa si malaiul s-au ieftinit, potrivit unei analize realizate de Consiliul Concurentei pe baza datelor din Monitorul Preturilor

Astfel, salamul de vara vrac avea un pret mediu de 28,83 lei/kg in data de 23 martie, cu 2,3 lei mai mult decat in decembrie 2019, cu 2,14 lei/kg fata de ianuarie si cu 2,16 lei/kg peste pretul lunii februarie.

Salamul Victoria putea fi cumparat pe 23 martie cu 29,08 lei/kg, in timp ce in decembrie anul trecut pretul era cu 2,01 lei mai putin (27,07 lei/kg). In primele doua luni ale anului, pretul mediu al unui kilogram de salam Victoria era de 28,56 lei/kg, respectiv 27,28 lei/kg.

Rosiile proaspete aveau un pret mediu de 9,29 de lei/kg in data de 23 martie, in crestere cu 2,23 lei fata de decembrie 2019. In ianuarie 2020, un kilogram de rosii putea fi achizitionat cu 7,69 lei, iar in februarie cu 7,73 lei/kg.

Pretul merelor Golden a crescut cu un leu pe kilogram din decembrie 2019 pana in martie 2020, acesta ajungand in ziua analizata de Consiliul Concurentei la 4,77 lei/kg.

Laptele de vaca 1,5% UHT avea un pret de 4,95 de lei pe litru in 23 martie, cu 1,01 lei peste valoarea din decembrie 2019, in timp ce in ianuarie pretul era de 4,10 lei, iar in februarie de 4,46 lei.

In ceea ce priveste painea alba, aceasta avea un pret de 1,92 de lei pe unitatea de 300 de grame in 23 martie, fata de 1,40 de lei in decembrie, 1,80 lei in ianuarie 2020 si 1,60 de lei in februarie, iar cea intermediara tot de 300 de grame a consemnat o crestere de la 1,44 lei la finalul anului trecut la 1,92 lei in martie 2020.

In cazul carnii de porc, doar cotletul feliat inregistra o crestere cu 86 de bani, de la 20,25 lei/kg in decembrie la 21,11 lei/kg in 23 martie. Restul sortimentelor de carne de porc inregistrau usoare scaderi fata de decembrie 2019, o luna in care consumul acestui produs creste considerabil.

Potrivit analizei, la carnea de pui, singura crestere a fost inregistrata doar la pulpele superioare, de la 12,40 lei/kg in decembrie, la 12,58 lei/kg in 23 martie, restul sortimentelor (pulpe intregi, pulpe inferioare, piept de pui dezosat) consemnand scaderi de pret de pana la un leu.

De asemenea, uleiul de floarea soarelui avea pe 23 martie un pret de 5,62 lei/litru, fata de 5,32 lei in decembrie si chiar 5,77 lei in februarie, iar un kilogram de orez - 7,51 lei, comparativ c ...citeste mai departe despre "Ce alimente s-au scumpit cel mai mult in martie - analiza" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 532 ori