Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat si unde s-au mai scumpit apartamentele. In 6 orase, metrul patrat a trecut de 1.000 de euro

Cat si unde s-au mai scumpit apartamentele. In 6 orase, metrul patrat a trecut de 1.000 de euro
Preturile apartamentelor au crescut la nivel national, in luna noiembrie, cu 0,7%, potrivit unei analize de piata.

Pretul mediu al metrului patrat util, la nivel national, a urcat la 1.171 de euro. Majorarea este efectul direct al cresterii preturilor locuintelor din orasele mici, pentru ca in orasele mari au existat si ieftiniri.

In contextul evolutiei generale, Craiova si Brasovul au ajuns pe lista oraselor din Romania in care pretul mediu al metrului patrat util atinge 1.000 de euro. Celelalte orase in care acest prag fusese atins si ulterior depasit sunt: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Constanta.

Cu toate ca tendinta este una de crestere a preturilor, parte dintre apartamente s-au ieftinit, in noiembrie. De fapt, in fiecare mare oras, dinamica preturilor a fost diferita, potrivit analizei realizate de Imobiliare.ro si remise miercuri Ziare.com.

Mai exact, in Bucuresti, apartamentele vechi s-au scumpit cu 1%, iar cele noi s-au ieftinit cu 0,6%. Per total, pretul mediul al metrului patrat util a scazut cu 0,2%, ajungand la 1.271 de euro.

La Cluj, s-au ieftinit cu 0,3% apartamentele vechi si s-au scumpit cu 0,4% cele noi. Per total, pretul mediu al metrului patrat util a crescut cu doar 0,1%, fiind la inceputul acestei luni de 1.447 de euro.

Pretul mediu al apartamentelor din Timisoara a scazut cu 0,6%, in cursul lunii trecute. Apartamentele vechi s-au ieftinit cu 0,9%, iar cele noi, cu 0,1%. In consecinta, pretul mediu al metrului patrat util scazuse, la inceput de decembrie, de la 1.140 la 1.133 de euro.

In Constanta s-au inregistrat doar cresteri de preturi. Astfel, valoarea de piata a apartamentelor vechi a crescut cu 2,4%, iar a celor noi, cu 1,8%. Drept rezultat, pretul mediu al metrului patrat util s-a majorat cu 2,3%, ajungand la 1.083 de euro.

Citeste si:
Vrei sa-ti cumperi casa sau apartament? Preturile vor creste cu pana la 10% pana la finalul anuluiApartamentele din Capitala se ieftinesc, in timp ce in restul tarii se scumpescApartamentele vechi au ajuns sa coste la fel sau chiar mai mult decat cele noi
G.K. ...citeste mai departe despre "Cat si unde s-au mai scumpit apartamentele. In 6 orase, metrul patrat a trecut de 1.000 de euro" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 838 ori