Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ASF da asigurari ca politele RCA pe o luna nu vor fi scoase eliminate

ASF da asigurari ca politele RCA pe o luna nu vor fi scoase eliminate
Cristian Rosu, vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a transmis, luni, ca politele RCA pe o luna nu vor fi eliminate.

Precizarea vine dupa ce presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a spus in weekend ca introducerea politelor RCA pe o luna a fost o eroare, pentru ca reinnoirea nu se face automat si in acest fel s-a ajuns la o scadere a gradului de acoperire cu RCA.

Dupa declaratiile lui Chiritoiu, Rosu a transmis ca:

" -Piata RCA este o piata in consolidare, care necesita unele ajustari, dar nu de sistem;
- Nu se are in vedere trecerea asigurarii pe persoana, ci va ramane pe masina;
- Nu se are in vedere nici zonarea teritoriului dupa riscuri, deoarece masinile circula prin toate zonele de risc;
- Nu se preconizeaza eliminarea politelor pe o luna;
- Autoritatea de Supraveghere Financiara nu este concentrata doar pe analiza tarifelor de referinta, ci pe toata problematica pietei asigurarilor, pornind de la stabilitatea pietei (indicatorii de solvabilitate SCR si lichiditate MCR) si continuand cu conduita asiguratorilor si a intermediarilor in asigurari".

Referitor la gradul de cuprindere in RCA, Cristian Rosu spune ca acesta este de peste 90% pentru vehiculele care circula in mod constant pe drumurile publice. "Acel procent de aproximativ 75% este format din parcul rece (nedeplasabil) aflat inca in evidentele scriptice, precum si din remorcile care nu circula tot timpul atasate de un vehicul. Nu trebuie uitate nici motocicletele care au o circulatie sezoniera", a punctat reprezentantul ASF, intr-un comunicat.

Citeste mai departe despre "ASF da asigurari ca politele RCA pe o luna nu vor fi scoase si ii sugereaza lui Chiritoiu sa-si exprime opinia cand va fi cazul" pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 979 ori
Citeste mai multe despreRCA o luna masini ASF RCA o luna