ANRE a inghetat preturile la electricitate pentru populatie, vreme de 3 ani

Luni, 25 Februarie 2019, ora 16:03
1354 citiri
ANRE a inghetat preturile la electricitate pentru populatie, vreme de 3 ani
Foto: Arhiva Pixabay

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a decis sa plafoneze la nivelul de acum preturile la energia electrica livrata populatiei de furnizorii de ultima instanta, in regim reglementat, incepand cu 1 martie 2019.

Asa cum Ziare.com v-a informat deja, prin OUG 114, Cabinetul Dancila a decis sa plafoneze preturile la energia electrica livrata populatiei pentru urmatorii 3 ani. Usor de zis, greu de facut, in conditiile in care in tara noastra sunt mai multe tipuri de consumatori casnici si statul nu poate plafona pretul electricitatii pentru toti.

Iata despre ce este vorba.

Pe de o parte, sunt circa 7 milioane de consumatori care beneficiaza de serviciul universal. Acestia sunt cei care nu si-au schimbat niciodata furnizorul de energie si sunt alimentati de Electrica, Enel Cez si E.on.

Apoi, exista cei circa 1,5 milioane de romani care, din diverse motive, au renuntat la serviciul universal si au ales sa isi cumpere energia pentru consum casnic de pe piata libera. Ei platesc pretul pe care l-au negociat cu furnizorul.

Nu in ultimul rand, exista clientii care - dupa ce au cumparat, o vreme, energie de pe piata libera - au ajuns sa fie, din nou, alimentati de un FUI, fara insa a mai beneficia de serviciul universal. Pe acesti clienti, energia electrica ii costa cu pana la 7,5% mai mult decat pe cei care n-au parasit niciodata piata reglementata.

Odata cu adoptarea OUG114 s-a nascut intrebarea fireasca: pentru care dintre acesti consumatori casnici se va plafona pretul energiei electrice?

Raspunsul l-a dat ANRE inca din ianuarie, cand a anuntat ca toti consumatorii au posibilitatea de a reveni pe piata reglementata, pe care preturile se vor plafona.

Pe 25 februarie, ANRE a anuntat, prin intermediul unui comunicat, si la ce nivel va plafona preturile. Mai exact, institutia a anuntat ca, dupa 1 martie, "nu se modifica fata de cele care sunt, in prezent, in vigoare". ...citeste mai departe despre "ANRE a inghetat preturile la electricitate pentru populatie, vreme de 3 ani" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#plafonare preturi energie ANRE, #ordonanta Teodorovici ANRE plafonare preturi energie, #ANRE preturi electricitate 3 ani , #Stiri Preturi