Acord la nivelul UE pentru reducerea tarifelor de roaming

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 17:47
1492 citiri
Acord la nivelul UE pentru reducerea tarifelor de roaming

Comisia Europeana, parlamentarii europeni si guvernele tarilor UE au ajuns la un acord pentru reducerea tarifelor de roaming pentru serviciile de voce, text si Internet mobil, relateaza Reuters.

Acordul anuntat miercuri urmeaza sa fie aprobat definitiv de Parlamentul European in luna mai si sa intre in vigoare in iulie.

Tarifele pentru apelurile efectuate intr-o alta tara membra a Uniunii decat cea de origine nu pot depasi 29 de centi pe minut, iar cele pentru apelurile primite nu trebuie sa fie mai mari de 8 centi pe minut.

In cazul mesajelor text din strainatate a fost stabilit un plafon de 9 centi pe minut, iar accesarea Internetului la 70 de centi pe megabyte.

Pana in 2014 aceste plafoane trebuie sa mai scada cu o treime, cu exceptia tarifului pentru internet, care urmeaza sa fie redus la 20 de centi pe megabyte.

Acordul este un compromis intre tarifele propuse initial de Comisia Europeana si cele ale Parlamentului European, mai stricte, din februarie.

Discutiile din Parlamentul European privind amploarea reducerilor au durat noua luni. Tarifele finale sunt totodata mult mai scazute fata de propunerea initiala a Comisiei, din iulie 2011.

Reforma, care va eroda probabil veniturile marilor grupuri europene de telecomunicatii, are si rolul de a creste concurenta, utilizatorii avand dreptul sa aleaga operatorul de telefonie mobila, atunci cand sunt in strainatate. De fapt, noile reglementari creeaza o noua piata pentru serviciile de roamning, in loc sa impuna folosirea de catre clienti a operatorilor din tarile de origine.

Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
La nivelul Ministerului Finanţelor nu s-au purtat niciun fel de discuţii pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% şi nici pentru creşterea TVA din 2025, susține Marcel Boloş. "La...
Cât mai poate rezista sistemul energetic din România pe fondul caniculei extreme. Efectele devastatoare pe care le-ar putea avea o pană generalizată de curent
Cât mai poate rezista sistemul energetic din România pe fondul caniculei extreme. Efectele devastatoare pe care le-ar putea avea o pană generalizată de curent
Asociația Energia Inteligentă a analizat evoluția consumului și producției de energie electrică, conform datelor Transelectrica la nivelul României în 2024 față de 2023, demers care a...
#tarife roaming, #acord tarife roaming, #acord UE tarife roaming, #pret conversatie roaming , #Stiri Preturi

Curs valutar

1 EUR = 4.9681 RON

0.0026

1 USD = 4.5404 RON

-0.0151
  1. Cât costă o noapte de cazare la cele mai scumpe hoteluri din Mamaia. Ce tarife a stabilit Gică Hagi, la hotelul său de lux
  2. Cum se conduce pe caniculă. Ce e absolut important să faci înainte de a te urca la volan
  3. O familie de 4 persoane are nevoie de 2.000 de euro lunar pentru a trăi decent: “Să-şi asigure mâncarea, să-şi plătească facturile şi să supraviețuiască”
  4. Un oraș aflat la 8.700 de km zguduie lumea: Toate produsele se scumpesc, cel mai grav blocaj de la pandemie
  5. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  6. Panică la un gigant mondial al industriei „junk food". Cât de mult au scăzut vânzările
  7. Surpriza mașinilor viitorului anunțată de cea mai mare companie din lume: ”Americanii și chinezii nu merg în direcția asta”
  8. Cele 6 recomandări esențiale pentru șoferii care circulă pe caniculă. Care este presiunea ideală pentru anvelope vara
  9. Buget de peste 440 de milioane de euro pentru programul Start-Up Nation, în 2024: ”România va avea cea mai mare creștere economică din UE”
  10. Cu banii ținuți în sobă, nu la „saltea”. Cum s-a prezentat un român la BNR VIDEO